Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi (TİSKİ) Genel Müdürü Recep Köksal, mahallelerde yapılacak olan çalışmaları muhtarlarla bir araya gelerek programlamaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Arsin ilçesinin muhtarlarıyla bir araya gelen Genel Müdür Köksal, bu kez Vakfıkebir ilçesinin mahalle muhtarlarıyla istişarelerde bulundu.

 TİSKİ Genel Müdürlüğünün ilçede gerçekleştirdiği ve sürdürdüğü çalışmalar hakkında muhtarları bilgilendiren Köksal, uygulanacak olan yeni projeler içinde fikir alışverişinde bulundu. Burada yaptığı değerlendirmede mahallelere sağlıklı ve yeterli içme suyu ulaştırmak ve kanalizasyon problemlerini çözüme kavuşturmak için çalışmalarına aralıksız olarak devam ettiklerini kaydeden Genel Müdür Köksal, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun ‘Trabzon’u dünyanın en yaşanılabilir 30 kentinden biri yapma’ hedefi doğrultusunda TİSKİ Genel Müdürlüğü olarak vazifemizi fazlasıyla yerine getirme gayretindeyiz. Bu kapsamda ilçelerimizde, mahallelerimizde çok ciddi çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Yüksek bütçeli çalışmalara imza atıyoruz. Bir yandan şehir merkezimizi, ilçe merkezlerimizi çağın şartlarına uygun altyapı ile donatırken bir yandan da kırsaldaki mahallelerimize elimizdeki imkânlar ölçüsünde, sırasıyla hak ettikleri içme suyu ve kanalizasyon yatırımlarını kazandırıyoruz. Vakfıkebir ilçemizde 3,5 yıl gibi kısa sürede önemli çalışmalar yaptık. Tamamladığımız ve sürdürdüğümüz çalışmaların yanı sıra başlayacağımız projelerle Vakfıkebir’imize çok ciddi kazanımlar sağlamış olacağız” dedi.
SUSUZ KALMAMANIN YOLU SAYAÇLI SU TÜKETMEKTİR
 TİSKİ Genel Müdürlüğünün abonelik çalışmaları hakkında da muhtarları bilgilendiren Köksal, sayaçlı su kulanımının, su sorunu yaşanmaması için hayati bir mesele olduğunu söyledi. 6360 Sayılı Yasa ile köyden mahalleye dönüşen meskûn mahallerde normal tarifenin sadece dörtte biri kadar su ücreti alındığını hatırlatan Köksal, “Halkımızın mevcut su kaynaklarından adil bir şekilde yararlanmasının ve kurak dönemlerde susuz kalmamasının yolu aboneli ve sayaçlı su kullanımından geçmektedir. Suyun tüketimini kontrol altına almayız ki halkımız susuz kalmasın. Komşusunun su hakkına saygılı olan herkes sayaçlı su tüketmelidir” diye konuştu.