Bu gün saat 14.00 sıralarında Trabzon’un Vakfıkebir İlçesi Terminal Kavşağı karşısındaki sahil dolgu alanında Trabzon Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları tarafından yakılan çöp ve eski otomobil lastiklerinin çevreye yaydığı zehirli dumanlar karşısında vatandaşlar, “Vakfıkebir’i zehirlemeye kimsenin hakkı yok’ diyerek tepkilerini dile getirdiler. 

Bu gün öğleden sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarının Vakfıkebir İlçesi Terminal Kavşağı çevresinde temizlik yaptıkları sırada birden Vakfıkebir semaları siyah bir dumanla kaplandı. İlçe sakinlerinin neler olduğunu anlamak için telefonlara sarıldığı sırada itfaiye ekipleri dumanın yükseldiği alana hareket ettiler. Yanan maddelerden çıkan aşırı dumanı azaltmak için itfaiye ekipleri yangına su sıkarak soğutma çalışmalarını sürdürdüler. Ancak, 20 dakikadan fazla süren çöp yangınından çıkan siyah ve zehirli dumanlar, Kuzeydoğu’dan esen rüzgarın da etkisiyle Vakfıkebir semalarını kapladı. 

Görgü tanıklarından elde edilen bilgilere göre olay şöyle gelişti: Trabzon Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları tarafından çevreden toplanan çöpler terminal kavşağı karşısındaki dolgu alanında biriktirildi. Tam bu sırada eski otomobil lastiği yüklü damperli bir kamyon çöplerin yanına yaklaşarak eski lastikleri boşalttı ve ateşe verdi. Bir anda ateş topuna dönen lastiklerden çıkan siyah dumanları gören vatandaşların bir kısmı itfaiyeye haber verirken, bir kısım vatandaş da korkuyla yangın mahalline akın etti. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına su sıkarak soğutma çalışmalarına başlamalarına rağmen İlçe semaları bir süreliğine de olsa zehirli dumanların hedefi haline geldi. 

Böylesine bir vurdumduymazlık ve sorumsuzluk karşısında tepkilerini dile getiren vatandaşlar, ‘Vakfıkebir’i zehirlemeye kimsenin hakkı yok. Yetkililer, aşırı derecede çevre kirliliğine neden olanları cezalandırmalıdırlar’ şeklinde tepkilerini dile getirdiler.