İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından onaylanan ve Trabzon Valiliğinde sözleşmesi imzalanan “Yöresel Ürünlerde Kadının Emeği” adlı proje hakkında Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta açıklamada bulundu.



Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından onaylanan ve Trabzon Valiliğinde Vali adına Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp ile Vakfıkebir Muhtarlar Derneği Başkanı İzzet Cilingir tarafından sözleşmesi imzalanan “Yöresel Ürünlerde Kadının Emeği” adlı proje hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi.
 
İLÇE KADINLARA YENİ BİR İŞ İMKANI
İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta; “Kırsal Alandaki Kadınların, İşgücü Piyasasına Katılımına Engel Olan Sosyal Kültürel Ve Ekonomik Faktörleri Ortadan Kaldırmaya Yönelik Destekleyici Faaliyetler Geliştirerek, Karar Alma Mekanizmalarına Aktif Katılımlarını, Kırsal Alanda Kadın Girişimciliğini ve Kadın İstihdamını Artırmayı Hedeflenmektedir.”
 
PROJEDEKİ HEDEFLENEN AMAÇ
Bölgemizde Kadın İstihdamı Önündeki Sosyo-Kültürel ve Ekonomik Sorunların Çözümünde Yerel Halka Yönelik Faaliyetler Düzenleyerek, Kırsal Alandaki Vasıfsız, Eğitim Düzeyi Düşük Kadınların İş Gücü Piyasasına Katılımlarının sağlanması konusunda farkındalık oluşturmak ve sürdürülebilir ekonomik kalkınmaya destek olmaktır.
Bu amaçla bir yıl süreyle gerçekleştireceğimiz proje faaliyetleriyle; Bölgemiz kırsalında İkametli çiftçilikle geçimini sağlayan 40 Kadın çiftçiye yöresel tarım, hayvancılık ve el sanatları ürünlerinin değerlendirilmesi konusunda eğitimler vererek, Ekonomik Hayata Aktif Katılımları sağlanacaktır.  Eğitimler süresince Elde Edilebilecek Yöresel Ürünler teşhir tanıtım ve satış ofisinde sergilenerek, kadınlar tarafından Kurulacak Mikro İşletmeler ve Kadın Kooperatifi Üzerinden Ekonomiye Kazandırılması sağlanacaktır. Dedi.
 
Proje Ortakları: Vakfıkebir Kaymakamlığı, Vakfıkebir Belediyesi, Vakfıkebir Muhtarlar Derneği, Vakfıkebir Halk Eğitim Müdürlüğü, Vakfıkebir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanlığı.
 
Proje Bütçesi: İçişleri Bakanlığınca Desteklenecek Tutar     :89.300,00 TL
                          Proje Ortakları Tarafından Karşılanacak Tutar:
-Vakfıkebir Halk Eğitim Müdürlüğü:8.857,76 TL
-Vakfıkebir Ziraat Odası Başkanlığı:2.250,00 TL
TOPLAM PROJE BÜTÇESİ:100.407,76 TL.
 
 
 
Projede Uygulanacak  Faaliyetler:
 
  1. Hedef grubumuza yönelik Yörede üretilen Tarımsal ve Hayvansal ürünlerin işlenerek ekonomik değerinin artırılması konu başlıklı eğitimler ve Yöresel el sanatları işlemeleri konusunda eğitimler,
  2. Uzman Akademisyenler Tarafından “Toplumsal Cinsiyet - Kadının İnsan Hakları Yasalardaki Yeri - Kadının İş Gücüne Katılımını Belirleyen Faktörler ve Kadına Şiddetle Mücadele Konularını İçeren” Seminerler Faaliyetleri,
  3. İlçe Merkezinde Meslek Uzmanları Gözetiminde Uygulamalı Eğitimlerin Verileceği Mesleki Gelişim Atölyesinin kurulumu,
  4. Çalışma Hayatında Kadının Yerini Konu Alan Fotoğraf Yarışması, Resim Yarışması ve Tiyatro Gösterisini İçeren Sanatsal Etkinlikleri,
  5. Görsel Öğelerle Destekli Sokak Bilgilendirme, Tanıtım ve Bilinçlendirici Anket Faaliyetleri,
  6. Yöresel Ürünlerin Değerlendirme Yöntemlerini Göstermek ve Birlikte Çalışma Kültürüyle Elde Edilen Kazancın Gerçek Hikâyesini Yerinde Göstermek Amacıyla Hedef Grubumuza Manisa – Burdur – Denizli illerine Teknik Gezi Programı Düzenlenecektir.