Vakfıkebir’de görevli Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu’na bağlı Türk Diyanet Vakıf-Sen üyeleri yaptıkları ortak açıklamanın ardından toplu olarak istifalarını sundular.
 
Türk Diyanet Vakıf-Sen Trabzon İl Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Özkul, Vakfıkebir İlçe temsilcileri Hakan Günaydın ve Cevdet Topkara; Türk Diyanet Vakıf-Sen’e kayıtlı üyelerle bir araya geldikleri toplantıda, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’un sosyal medya hesabı üzerinden belirttiği görüşlerine yaptıkları ortak açıklama ile sert tepki gösterdiler.
 “BİZİM İLKEMİZ, ÖNCE ÜLKEMİZ”
Türk Diyanet Vakıf-Sen Vakfıkebir Temsilciliği’nden yapılan açıklamada, “Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, son günlerde tartışılan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine karşın parlamenter sistemin güçlendirilerek devam ettirilmesi gerektiği ve referandumda ‘hayır’ oyu vereceği yönünde sosyal medya hesabı üzerinden bir beyanda bulundu. Bu konu bazı televizyon kanallarında da gündeme geldi. Genel Başkan tarafından gündeme gelen bu yöndeki haberlerin ardından aksine bir açıklama yapılmadı. Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Merkezi’nce il yönetim kurulu ve ilçe temsilcileriyle hafta sonu Trabzon’da yapılan bölge istişare toplantısında da konu gündemdeydi. Biz orada da tepkimizi ortaya koymamıza rağmen Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, basında çıkan haberlerle ilgili herhangi bir tekzipte bulunmamıştır. Türk Diyanet Vakıf-Sen Vakfıkebir Temsilciliği olarak biz, her zaman Hakk’ın yolunda, hakikatin ve doğrunun yanında yer aldık; yanlışın ve haksızlığın daima karşısında olduk. ‘Bizim ilkemiz, önce ülkemiz’ diyen bir anlayışla üyelerimizin hakkını yasal yollarla savunduk, devletimize ve milletimize bağlı kalarak hareket ettik” ifadelerine yer verildi.
“GELECEĞİMİZE VE MİLLİ İRADEMİZE KİMSE YÖN VEREMEZ”
Referandum sürecinde ülkemizin geleceği adına kimsenin yönlendirmesine ihtiyaç duymadan üyelerin kendi özgür iradeleriyle kararlarını kendilerinin vereceklerinin altının çizildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Kamu Sen Genel Başkanı bir konfederasyonu temsil ettiği için; bu konuda kendisinin açıkça hayır diyeceği yönünde bir ifade beyanında bulunmasını asla doğru bulmadığımızı, bu tür söylemlerin kendisini bağladığını ifade ediyor; ne surette olursa olsun herkesin hür iradesi ile ülkesini ve geleceğini düşünerek hareket edeceğini kendilerine bir kez daha hatırlatmak için Türk Diyanet Vakıf-Sen Vakfıkebir Temsilciliği olarak, üyelerimizle birlikte yaptığımız istişare sonucunda; artık bu aşamadan sonra bu oluşumun içinde olamayacağımız sonucuna vararak Türk Diyanet Vakıf-Sen Sendikası’ndan ayrılma yönünde kararımızı verdik. Sendikadan ayrılmamız, ‘bizim ilkemiz, önce ülkemiz’ diyerek çıktığımız bu yolda, devletimize, milletimize, bayrağımıza geleceğimize, milli irademize hiç kimsenin yön veremeyeceğinin bir göstergesidir”.
Açıklamanın ardından Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonuna bağlı Türk Diyanet Vakıf-Sen Vakfıkebir İlçe temsilcisi Hakan Günaydın ve Cevdet Topkara, İl yönetim kurulu üyesi Yusuf Özkul ve üyeler istifa dilekçelerini verdiler.