Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Atatürk’e Gazilik unvanının verildiği 19 Eylül 1921 tarihinin yıl dönümü münasebetiyle Vakfıkebir’de 19 Eylül Gaziler günü anma programı düzenlendi.



Program Çınar6 Restaurant’ta gazi ve şehit yakınlarına verilen kahvaltı ile başladı. Daha sonra Hükümet Binası önünde tören düzenlendi. Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende Vakfıkebir Garnizon Komutanı Personel Teğmen İsmail Delibaş günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

“BUGÜNLERİ GÖRMEMİZDE VE HUZUR İÇİNDE YAŞAMAMIZDA SİZLERİN PAYI BÜYÜKTÜR.”
Garnizon Komutanı Personel Teğmen İsmail Delibaş; “Bugün, Gazilerimizle birlikte olmanın haklı gururunu ve onuruyla, kurtuluş günlerinin heyecanı ve coşkusuyla bu büyük mutluluğu yaşıyor, ayrıca en büyük gazimizin tarihi gururunu tekrar yaşatmış oluyoruz. Kurtuluş savaşımızın kahraman lideri ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e 96 yıl önce bugün, Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanı tevcih edilmiştir. İşte bu nedenle, içinde hatıra ve tarih yüklü “19 Eylül Gaziler Günümüz” kahraman gazilerimize kutlu olsun. Bir toplumu millet, Toprağı da vatan yapan, her zaman onur ve kıvanç duyduğumuz şehit ve gazilerimizdir. Gençlerimiz ecdadını tanıdıkça, tarihini bildikçe her şeyi gören, geçmişinden ders alan ve geleceğin tedbirlerini hazırlayan bir nesil olmaktadır. Bugünleri görmemizde ve huzur içinde yaşamamızda sizlerin payı büyüktür. Vatana Hizmetleriniz ve fedakârlıklarınız ebediyete kadar unutulmayacaktır. İstiklal harbinin kahramanlarını, Kore savaşının ve Kıbrıs Mücadelesi ile iç güvenlik gazilerini saygı ve sevgi ile ebediyete intikal edenleri de rahmet ve minnetle anıyoruz. Milli Mücadele mucizesi, Misak-ı milli ve Kuvay-ı milliye ruhunu yaşatan, özgürlük meşalemizi bu günlere taşıyan, inanç kaynağımız, her zaman onur ve gururumuz, değerli gazilerimizi bu mutlu günde kutlar, en derin şükranlarımı sunarım dedi.”
Programın sunuculuğunu Vakfıkebir Ömer Nakkaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Arzu Şanlıoğlu yaptı. Günün anlam ve önemine ilişkin şiirleri Ömer Nakkaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Ayşegül Tosun ve Demet Kan okudu. Kahvaltı ve anma törenine Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Garnizon Komutanı İsmail Delibaş, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, daire amirleri, muhtarlar, gaziler, gazi yakınları ve vatandaşlar katıldılar.