15 Temmuz Şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları Vakfıkebir ilçesinde 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü Vakfıkebir Merkez Yeni Camiinde kılınan Akşam Namazı sonrası cami önünden başlayan yürüyüşle devam etti.



Tüm Türkiye de olduğu gibi Vakfıkebir ilçesinde de Vakfıkebir Kaymakamlığı ve Vakfıkebir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamaları Merkez Yeni Camiinde kılınan Akşam Namazı sonrası 14 Şubat Kurtuluş Caddesi üzerinden Gülbaharhatun Caddesi ve Hacı Ziya Habiboğlu Caddesi güzergâhından Şadırvan önüne kadar Türk Bayrakları ile kortej eşliğinde şehitler ölmez vatan bölünmez nidaları ile bir birine kenetlenmiş Vakfıkebirliler hep birlikte yürüyüşe destek verdiler.

"TÜRK MİLLETİNİN, TOP YEKÜN TÜRKİYE GEÇİLMEZ DEDİĞİ TARİHİN ADIDIR 15 TEMMUZ.”
Yürüyüş sonrası Açılış konuşmasını Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta yaparak şunları söyledi: ''15 Temmuz 2016 da Milletin iradesi ve Millete rağmen daha önce farklı biçimlerdeki teşebbüslerle devleti ve hükümeti ele geçirmek isteyen Fethullahçı Terör Örgütüne üye bir grup asker tarafından yapılmak istenen darbe girişimi Milletimizin milli iradeye sahip çıkmasıyla ve Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşuyla engellenmiştir.'' "Türk Milletinin, top yekün Türkiye geçilmez dediği tarihin adıdır 15 Temmuz. 15 Temmuz gecesi, vatanımızı, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz, cefakar ve fedakar millete doğrultarak hain, kalleş ve kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, yüce Türk milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar" Başkan Balta, "Hain ellerin, millet iradesiyle seçilmiş hükümete karşı darbe teşebbüsüne kalkışması asla kabul edilemez. Milli iradeye sahip çıkmak nefes aldığımız sürece hepimizin boynumuzun borcudur. Anayasa ve demokrasimizi askıya almak isteyen, yerli ve yabancılara uşaklık eden ve darbe maskaralığı yapanlara bu asil millet asla prim vermeyecektir. Milletimizin huzuruna, birliğine, beraberliğine ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacak, Türkiye büyük bir devlettir. Milletimiz büyük bir millettir. Zaman, tanklarını, silahlarını milli iradeye doğrultmuş millet düşmanlarına mücadelede tam ve kararlı olma ve devlet-millet olarak kenetlenme zamanıdır. Vakfıkebir ilçesi olarak devletimize sahip çıkarak göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı sizlerle gurur duyuyorum. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.



“15 TEMMUZ'DA ÇANAKKALE RUHUNU İLELEBET YAŞATMAK ÜZERE YENİDEN CANLANDIRDI.”
Daha sonra Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta şunları dedi: "Asrın ihaneti 15 Temmuz darbe girişimini ve bu ihaneti büyük bir destana dönüştüren kahramanlarımızı asla unutmayacağız, unutturmayacağız" o gece uçak, helikopter ve tanklarla saldıran hainlere karşı tüm milletin tek yumruk olup, devletin kurumlarıyla birlikte kararlı bir duruş sergiledi. "Bugün bu topraklar üzerinde huzur ve güven içerisinde yaşıyorsak, bunu o gece büyük bir demokrasi destanı yazan kahramanlarımıza borçluyuz "15 Temmuz'da Türkiye'yi işgal teşebbüsünde bulunan hainlerin topu, tüfeği, tankı vardı, milletimizin de imanı. Tarih boyunca konu vatan, bayrak ve ezan olduğunda canını feda etmekten çekinmeyen aziz milletimiz, 15 Temmuz'da Çanakkale ruhunu ilelebet yaşatmak üzere yeniden canlandırdı. Ben inanıyorum ki, darbeci teröristleri püskürten bu birlik ve beraberlik ruhu, daha da güçlenerek nesilden nesile aktarılacaktır" Ülkenin birliğine ve dirliğine kasteden dahili ve harici hainlerin kirli emellerine hiçbir zaman ulaşamayacağını vurgulayan Yakuta, "Hiç kimsenin huzurumuzu, istikrarımızı ve binlerce yıllık kardeşliğimizi bozmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye, siyasi istikrarı, demokrasisi ve ekonomik gücüyle gelişme ve kalkınmasını devam ettirecek, geleceğe emin adımlarla yürümeye devam edecektir. Bu vesileyle, vatanı uğruna canından vazgeçen şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum" dedi.



Program İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal’ın şehitler için yaptığı dua ile son buldu. Gecenin rengi Kırmızı-Beyaz’dı. Vatandaşların yürüyüşlere gösterdiği ilgi ve duyarlılık hainlere ve kahpelere vatanımızı asla bölemeyeceklerini ve ele geçiremeyeceklerini bir kez daha gösterdi.  Yürüyüşlerin ardından yapılan konuşmalarda darbe girişimi lanetlendi, birlik beraberlik mesajları verildi ve tüm şehitlerimizin için Kuran-ı Kerim okunarak dualar yapıldı. Dev ekranlarda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması izlendi. Sabah kadar süren demokrasi nöbetlerinin ardından hep birlikte sabah namazları kılındı.