Vakfıkebir’in 20 yıldır beklediği, imkansız, artık yapılamaz gözü ile bakılan Organize Sanayi Bölgesi’nde bacalar tütmeye hazırlanıyor.


 
Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgesi’nde arsa tahsisi için ön başvurular başladı. Trabzon Ticaret Sanayi Odası Meclis Üyeleri ve iş adamları, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta ve Belediye Başkanı Muhammet Balta’nın daveti ile ilçeye giderek OSB’nin kurulacağı Baliya Bölgesi’nde incelemeler yaptılar.
TTSO heyetine, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Vakfıkebir OSB Bölge Müdürü Duygu Sağlam, siyasi parti ilçe başkanları, belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve işadamları eşlik ettiler.
Ziyaret sırasında Vakfıkebir OSB ile ilgili bilgiler veren Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta,  “Yaklaşık olarak 810 dönümlük alanda kurulan Vakfıkebir Organize Sanayi Bölgemize ait hazırlanan 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli İmar Planları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı, parselasyon planları, kamulaştırma çalışmaları ve sektörel çalışmaları tamamlandı. Planlama alanı bütününde %52,12 oranında sanayi parseli, yaklaşık %8,59’lik bölümü sosyal, teknik donatı alanı ve park, %2,15’i hizmet destek alanı, %37,14’ü kurum görüşleri ve arazinin fiziki durumuna göre yol planlanmıştır. Planlama alanında; 3 adet 10.001-20.000 m² D tipi, 13 adet 7.001-10.000 m² C tipi, 21 adet 5.001-7.000 m2 B tipi, 28 adet 3.000-5.000 m2 A tipi olmak üzere toplam 65 adet sanayi parseli yer almaktadır.
ÇEVRE KİRLİLİĞİ İSTEMİYORUZ
Organize sanayi Bölgemizde çevre kirliliği oluşturmayan, gıda ürünleri imalatı, içeceklerin imalatı, tütün ürünleri imalatı, tekstil ürünlerinin imalatı, giyim eşyalarının imalatı, deri ve ilgili ürünlerin imalatı, ağaç-ağaç ürünleri ve mantar ürünleri imalatı, kağıt ve kağıt ürünleri imalatı, kayıtlı medyanın basılması ve çoğaltılması, kok kömürü ve rafine edilmiş petrol ürünleri imalatı, kimyasalların ve kimyasal ürünlerin imalatı, temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatı, kauçuk ve plastik ürünlerin imalatı, diğer metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı, ana metal sanayi, fabrikasyon metal ürünleri imalatı, bilgisayar- elektronik ve optik ürünlerin imalatı, elektrikli teçhizat imalatı, başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı, motorlu kara taşıtı, treyler ve yarı treyler imalatı, diğer ulaşım araçlarının imalatı, mobilya imalatı, makine ve ekipmanların kurulumu ve onarımı gibi sektörler başta olmak üzere arsa tahsisi için ön başvurular alınmaya başlanmıştır” dedi.