Vakfıkebir İlçe Müftülüğünde Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun açılmasının ardından ilk bayan vaiz ataması da gerçekleştirilerek, ataması yapılan bayan vaiz Hatice Semiz görevine başladı.

Vakfıkebir İlçe Müftülüğü yaptığı başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek Vakfıkebir İlçe Müftülüğünde olmayan bir hizmet birimini hayata geçirerek ilçe vatandaşlarımızın yararlanmasını sağlamak amacı ile Aile ve Dini Rehberlik Bürosunu hayata geçirdi. Bu vesile ile bu büronun faaliyetleri kapsamında Vakfıkebir İlçe Müftülüğüne bayan vaiz ataması da gerçekleştirilerek ataması yapılan bayan vaiz Hatice Semiz görevine başladı.
“AİLE ve DİNİ REHBERLİK BÜROSUNUN GÖREVLERİ”
Bayan Vaiz Hatice Semiz, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi. Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, din görevlilerinden oluşan bir ekiple müftülüğümüz bünyesinde hizmet veren dini danışma birimidir. Ayrıca Bayanlara yönelik vaaz irşat faaliyetlerinin koordineli bir şekilde yürütülmesi amaçlanmaktadır.
Görevimiz, Büromuza bizzat gelerek başvuruda bulunan ya da telefon ve e-mail yoluyla ulaşan bütün vatandaşlarımıza kuşatıcı ve kucaklayıcı bir yaklaşımla dini danışmanlık ve rehberlik hizmeti sunmaktır. Ayrıca aile ile ilgili konularda farklı kurum ve kuruluşlarla da iş birliği içerisinde konferans, panel, seminer, kampanya, eğitim ve proje gibi faaliyetler düzenlemektir. Misyonumuz, Kur’an ve sünnet ışığında ahlak eksenli bilgiyi temel alarak aile hakkında topluma doğru dini bilgi sunmak, aileyi ve aile içinde bireyi tehdit eden problemlerin çözümüne dini açıdan katkı sağlamak, toplumun sosyal hizmet kapsamına giren kesimlerine dinin manevi desteğini ulaştırmaktır. Vizyonumuz, doğru dini ve ahlaki bilgilere sahip, aile olmanın sorumluluğunu taşıyan bilinçli bireylerle huzurlu ve saygılı toplum oluşturmaktır. Hedeflerimiz, çalışmalarımızı milli ve manevi değerlere bağlı bir aile yapısının korunması ve güçlendirilmesi bilinciyle planlamak ve sürdürmek, aile kavramının birleştirici rolüyle kadın, yaşlı, genç ve çocuk sorunlarına karşı bölgemizde bir duyarlılık geliştirerek çözüme katkı sağlamak, aile içi şiddet, töre cinayetleri ve kız çocuklarının maruz kaldığı cinsiyet ayrımcılığı gibi olumsuz tutum ve davranışları önlemeye yönelik faaliyetler yapmaktır. Dedi.
BAYAN VAİZ HATİCE SEMİZ KİMDİR?
Bayan Vaiz Hatice Semiz, Trabzon ili Arsin İlçesi Nüfusuna kayıtlı. İlk Öğretimini Hans-Sachs-Schule (Almanya) bitirdi. Lise öğrenimini Trabzon İmam Hatip Lisesinde başlayıp Of imam hatip lisesinde tamamladı. Lisans eğitimi, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı Din Eğitimi Alanında Kur’an Kurslarında yetişkin kadınların “Din Eğitimi” konulu tez çalışması yaparak Lisansüstü eğitimini tamamladı. 2007-2010 yıllarında Rize ili İyidere ilçe müftülüğüne bağlı Büyük çiftlik Köyü Kur’an Kursu öğreticiliği, 2010-2012 yıllarında Rize Müftülüğü Fener Kur’an Kursu öğreticiliği, 2012-2017 yıllarında Trabzon ili Ortahisar ilçe Müftülüğü Osmanlı Camii Kur’an Kursu öğreticiliği, 2012-2017 yıllarında Trabzon İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Kursunda görevlendirmek sureti ile çalıştı.  Vakfıkebir İlçe müftülüğünde Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun açılmasının ardından Bayan vaiz olarak ataması Vakfıkebir ilçe Müftülüğüne yapıldı. Hatice Semiz, İyi düzeyde Almanca, İngilizce ve Arapça bilmektedir.