Vakfıkebir Liman Başkanlığı görevini sürdüren Seyfettin İnan'ın Giresun iline tayin'inin çıkması sonucu boşalan Liman Başkanlığı görevine Birol Kara atandı.



Vakfıkebir Liman Başkanlığı görevini 3 Mart 2015 tarihinden beri 39 aydır sürdüren Seyfettin İnan'ın Giresun Liman Başkanlığı Denizcilik Sörvey Mühendisi olarak görevlendirmesi sonucu boşalan liman başkanlığı görevine hemşehrimiz Birol Kara atandı.
 
"39 AYDIR BU İLÇEDE HUZUR İÇERİNDE GÖREV YAPTIM"
Vakfıkebir Liman Başkanlığında yapılan görev teslimi sırasında açıklama yapan Seyfettin İnan şunları söyledi. "39 aydır bu ilçede huzur içerinde görevimi yerine getirdim. Çalıştığım süre içerisinde benden desteklerini hiç bir zaman esirgemeyen başta ilçe Kaymakamımız Mesut Yakuta'ya, Belediye Başkanımız Muhammet Balta'ya, bütün daire amirlerine, siyasi parti temsilcilerine, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine ve ilçe halkına şahsıma ve kurumuma karşı gösterdikleri yakın ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bilerek ya da bilmeyerek her kimin kalbini kırmışsam hakkını helal etmesini istiyorum. Benden yana herkese hakkımı helal ediyorum dedi"
 
"VAKFIKEBİR SAKİN ve GÜZEL BİR İLÇE"
Vakfıkebir'i sakin ve güzel bir ilçe olarak tanıyorum diyen Başkan Birol Kara, sözlerine şöyle devam etti, '' Görevde bulunduğum sürece 20 yıllık tecrübelerimi ve birikimlerimi buradaki balıkçılara ve gemi adamlarına aktarmaya çalışacağım. Görev yaptığım yerlerde güzel anılar bırakırım. Görevde bulunduğum süre içerisinde en iyi şekilde hizmet vermeye çalışacağım. Gemilerin, özel teknelerin, gemi iş adamlarının işlemlerini yapmakla görevli olduğumuzu belirtmeliyim. TÜVTÜRK karadaki araçlar için ne yapıyorsa biz de deniz taşıtları için aynısını yaparız. Tek farkımız gemi adamlarının belgelerini de biz veririz. İşsizlerin en iyi iş buldukları alan Denizciliktir. Denizci işsiz kalmaz. Gemi adamları 6-7 ay çalışır ve bırakır. Bu nedenle iş sirkülâsyonu fazladır. Devraldığım bu kutsal görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çapa harcayacağım dedi."
 
"BİROL KARA KİMDİR"
Trabzon ili Çarşıbaşı ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Kara, 1969 yılında Çarşıbaşı'nda doğdu. 20 yıldır çeşitli Liman Başkanlıklarında görev yaptı. Trabzon Liman Başkanlığında şef olarak görev yapmakta iken Vakfıkebir Liman Başkanı olarak göreve atandı. Evli ve 4 çocuk babası olan Birol Kara,Denizcilik ve Deniz Kirliliği ile ilgili bir çok eğitim aldı.