Vakfıkebir İlçesi’ne bağlı Hürriyet Mahallesi’nde bulunan belediyeye ait mülk üzerinde 25 metrelik kısa kulvar olimpik kapalı yüzme havuzu inşası için alt yapı çalışmalarına başlandı.



Hürriyet Mahallesi’nde bulunan 500 kişilik KYK Öğrenci Yurdu ve uluslar arası spor karşılaşmalarının da yapıldığı İlçe Spor Salonu’nun bitişiğinde yapılması planlanan olimpik kapalı yüzme havuzunun hemen yanında açık tenis kortu ve modern bir hamam da yapılması planlanıyor.
“SIRADA AÇIK TENİS KORTU VE HAMAM VAR”
Özellikle ilçede yaşayan bayanların çok arzu ettikleri olimpik kapalı yüzme havuzu beklentilerine el atarak girişimlerde bulunduklarının altını çizen Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, projenin alt yapı çalışmaları konusunda hayli mesafe aldıklarını ifade etti. Başkan Balta, “Belediyenin kademesi (Araç bakım ve tamir parkı) olan alanı Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis etme vaadinde bulunduk. Bu tahsis işleminin karşılığında ise kendilerine 25 metre kısa kulvar olimpik yüzme havuzu yapılması konusunda taleplerimizi ilettik. Bakanlık yetkilileri de teklifimize sıcak baktılar ve kapalı olimpik yüzme havuzunun yapılacağı alanda incelemelerde bulundular. Ayrıca alanımız çok büyük. Bu nedenle söz alan üzerinde bir de açık tenis kortu ve modern bir belediye hamamı inşa edeceğiz. Tüm bunları yaparken de vatandaşlarımızın beklentilerini ön sırada tutuyoruz. İlerleyen günlerde vatandaşlarımıza yaraşır yaşam alanları sunacağız. Çünkü vatandaşlarımızın her şeyin en iyisine layık olduğunu düşünerek yola çıktık” şeklinde konuştu.