İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden Vakfıkebir ilçesine gelen 148 öğrenci, 4 gün boyunca Trabzon’un tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret ettiler.



Şanlıurfa İli Siverek ilçesinden gelen 84’ü kız 64’ü erkek olmak üzere Vakfıkebir ilçesine gelen 148 öğrenci ve 12 öğretmen, Vakfıkebir ilçesinde gönüllü ailelere konuk oldular. 03 Mayıs 2018 Perşembe günü, Trabzon hava alanında karşılama töreninin ardından KTÜ Sahil tesislerinde tanışma, yemek ve eğlencenin ardından misafir öğrencilerin aileleri ile buluşması gerçekleşti.  04 Mayıs 2018 Cuma günü, Şehitlik ziyareti, Atapark, Gülbaharhatun Camii, Surlar, Kanuni Evi ve Fatih Camii, Ayasofya Camii/Müzesi, Atatürk Köşkü ziyareti ve Vakfıkebir MTAL Uygulama Otelinde Eğlence programı ve Kokteyl düzenlendi. 05 Mayıs 2018 Cumartesi günü, Uzungöl ziyareti, Trabzonspor-Kasımpaşa maçının stadyumda izlenmesi.  06 Mayıs 2018 Pazar günü, Kebir Süt Ziyaret, Mevlana Ekmek Fırını Ziyareti ve Sahil Liman Tesislerinde halkla buluşma, vedalaşma, Trabzon’da gemi turu ve hediye takdimi ile uğurlama yapıldı. 
Biz Anadoluyuz projesi Vakfıkebir programı 03-06 Mayıs 2018 tarihleri arasında gerçekleşti. Vakfıkebir İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta proje ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi.
 
“148 ÖĞRENCİ VE 12 ÖĞRETMEN İLÇEMİZDE MİSAFİR EDİLMİŞTİR”
Kaymakam Mesut Yakuta; “Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde İçişleri Bakanlığımızca yürütülen “ Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Doğu ile Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden belirlenen 21 il’ den 15 yaş ve altı okul çağında olan 50.000 katılımcıya ülkemizin farklı şehirleri ziyaret ettirilerek iller arası kardeşlik köprüsü kurulması, ortak kültürel değerlerin paylaşılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda İlimiz Şanlıurfa ile eşleşmiş 2017 yılı Ekim ayında başlayan proje kapsamında İlimize Şanlıurfa’dan gelen 1500 civarında öğrencimiz misafir edilmiştir. 148 öğrencimiz ve 12 öğretmen Vakfıkebir İlçemizde misafir edilmiştir. Öğrencilerimizin tamamı misafirperver halkımız tarafından evlerinde ağırlanmaktadır. Bu gerçekten İlçemiz, İlimiz ve Ülkemiz adına toplumsal bütünleşmemize katkı sağlayan önemli bir gelişmedir. Projenin hazırlanmasında, uygulanmasında emeği geçen Sayın Emine Erdoğan Hanımefendiye, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Beyefendiye, Milletvekillerimize, Sayın Valimiz Yücel Yavuz’a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ na, İlçe Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Balta’ya, proje yürütme kurulu üyelerimize ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Dedi.
 
“SİZİ ÇOK ÖZLEYECEĞİZ SİVEREK´Lİ KARDEŞLERİMİZ”
Projenin aksamadan yürütülmesi konusunda ilçedeki organizasyonda bulunan Şube Müdürü Enver Kabataş şunları söyledi; " Farklı kültürlerin bir araya gelmesi ve kaynaşması ana temasıyla yapılan bu proje amacına uygun olarak tamamlandı. Projenin her aşamasında yer alan başta Sayın Kaymakamımız Mesut Yakuta´ya, Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Balta´ya, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Samim Aksoy´a, Okul Müdürü arkadaşlarıma, fedakar öğretmenlerimize, evlerinde misafirperverlik gösteren velilerimize çok teşekkür ediyorum. En son gün ayrılık vakti geldiğinde Vakfıkebir limanında yapılan müthiş kareografi ve ardından vedalaşma faslında öğrencilerimizin karşılıklı döktüğü gözyaşları, bu vatanın birbirine sımsıkı nasıl bağlı olduğunu gösterdi. Birbirlerinin telefonunu ve iletişim bilgilerini alan öğrencilerimizin kucaklaşarak hayatın kendilerini tekrar ne zaman bir araya getireceğinin ümidi ile ayrıldılar. Bu vesile ile emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum." Sizi çok özleyeceğiz Siverek´li kardeşlerimiz. Dedi.