Vakfıkebir İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "Aile Haftası" kapsamında üç ayrı etkinlik düzenlendi.



08 Mayıs 2018 Salı günü Vakfıkebir Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Adnan Demirtürk Öğrenci Yurdu'nda İlçe Vaizi Hatice Semiz tarafından “Ailenin Önemi, Aileyi Ayakta Tutan Değerlerden Adalet ve İhsan” konulu seminer verildi. Seminerin ardından, Vakfıkebir İlçe Müftülüğü’nde görevli Kur’an kursu öğreticileriyle sohbet edip tanışan öğrenciler memnuniyetlerini ifade ettiler.
10 Mayıs 2018 Perşembe günü ise Gençlik Merkezi Salonu’nda bayanlara yönelik program icra edildi. İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal’ın ailenin önemine değindiği açış konuşmalarının ardından program, Vakfıkebir İlçe Müftülüğü’nde görevli Kur’an kursu öğreticilerinin Kur’an-ı Kerim tilâveti, ilâhiler ve şiir dinletisiyle devam etti. Program Vaiz Hatice Semiz’in “Adalet ve İhsan Bağlamında Aile” konulu konferansıyla sona erdi.



11 Mayıs 2018 Cuma günü de yine Gençlik Merkezi Salonu’nda ilçe müftülüğü personeline yönelik olarak "Aile İçi İletişim" konulu seminer düzenlendi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Trabzon Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Vakfıkebir İlçe Müftülüğü işbirliği ile gerçekleştirilen seminerde, Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi görevlisi Psikolog Aslıhan Akbulut, aile içi iletişim problemleri ve çözüm odaklı yaklaşımlar konu başlıkları altında slaytlarla desteklediği sunumunu gerçekleştirdi.