Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ortaklaşa düzenledikleri mezun ve örgün öğretim çağı dışında kalan gençlere yönelik LYS ve YGS kursları başladı.

Geçen yıl açılan üniversiteye hazırlık kurslarında elde edilen %80’lik büyük başarının ardından bu yıl sınırlı sayıda kontenjanda tutulan Vakfıkebir Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün ortaklaşa açtıkları üniversiteye hazırlık kursları yine büyük ilgi gördü. Geçen yıl 100 öğrenci ile eğitim öğretimi tamamlayan kursa bu yıl sınırlı sayıda 104 öğrenci alındı.
 
“100 ÖĞRENCİNİN 80’Nİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ”
Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Birol Yüksek, Vakfıkebir’deki eski taş binada devam eden kursu ziyarette yaptığı açıklamada şunları söyledi. “Örgün öğretim çağı dışında kalan gençler için de okul derslerine ilişkin bilgilerini güncellemek ve üniversitelere giriş sınav sürecinde ihtiyaç duyduğu müfredat eksikliklerini gidermek amacıyla, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzle koordine edilen lise mezunlarına yönelik ücretsiz LYS-YGS takviye kurslarını hayata geçirdik. Geçen yıl elde ettiğimiz %80’lik büyük başarının ardından bu yıl kurs açılması konusunda gelen taleplere karşı duyarsız kalamazdık. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda mükemmel bir öğretmen kadro ile eğitim öğretime devam ediyoruz. Geçen yıl 100 öğrencimizin 80’ini çeşitli üniversitelere yerleştirme başarısı gösterdik. Biz bu yılda velilerimizden beklentimiz çocukları ile ilgilensinler, onları takip etsinler ve öğretmenleri ile iletişimi koparmasınlar. Velilerimiz şunu sakın unutmasınlar ki! Çocukların başarılı olması için bizler her iki kurum olarak sizlerin emrindeyiz. En kaliteli ders kaynaklarını alarak onlara yardımcı oluyoruz. Bu yıl 3 Ekim tarihinde başlayan kurslarımıza sözel, eşit ağırlık ve sayısal olmak üzere 104 öğrencimiz devam ederken,  kendi pranşlarında başarılı 16 öğretmenimizle de eğitime devam ediyoruz.  Kurslar sabah saat 8.30 başlayıp 15.00’a kadar haftanın 4 günü sürmektedir dedi.”
 
“BİZLER SİZLER İÇİN HER TÜRLÜ FEDAKÂRLIĞA HAZIRIZ”
Vakfıkebir Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, kurs binasındaki sınıfları tek tek gezerek çocuklara başarılar dileyerek sorunlarının olup olmadığını sordu. Kursa başlayan üniversite adaylarına yaptığı konuşmada, Vakfıkebir de üniversiteye hazırlanan gençlere bir nebze olsun katkı sağlamak için çaba sarf ettiklerini söyledi. Branşlarında ehil olan öğretmenlerin kurs verdiğini belirten Aksoy, ”Lise mezunu olan arkadaşlarımızın kaygılarını ortadan kaldıracak bir çalışma yaptık. Hiç endişe etmeyin bizler, sizlerin üniversiteye girmeniz için her türlü fedakârlığı yapacağız. Dershaneleri aratmayacak hatta daha da başarılı olacaklarını ifade ederek, öğrencilerin hayallerindeki üniversitelere yerleşmeleri için her türlü imkânı sunacaklarını kaydetti. Ayrıca sizlerin de kurslara riayet etmeniz ve disiplinli çalışmanız gerekir. Şimdiden başarılar diliyorum ”diyerek sözlerini tamamladı.
 
Vakfıkebir Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Birol Yüksek ile birlikte Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcıları Mehmet Kahveci ve Mustafa Dal sınıflarda incelemelerde bulunarak öğrencilere başarılar dilediler.