Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Hasan Yılmaz ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Tahsin Kalaycı Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi’ni ziyaret ettiler.
 
Trabzon’da süren çalıştayın ardından Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nü ziyaret eden Yılmaz ve Kalaycı’ya Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Birol Yüksek tarafından 2016- 2017 Eğitim- Öğretin yılında yapmış oldukları çalışmalar, kurs faaliyetleri, öğretmen durumu hakkında brifing verildi.
YÜKSEK: “HEDEFLERİMİZE ULAŞTIK”
2017- 2018 Eğitim- Öğretim yılında da değişik kurslar hakkında çalışmalar yaptıklarını belirten Yüksek, vatandaşlardan gelen istekler doğrultusunda planlamaların devam ettiğini hatırlatarak uygun olan merkezlerde kurslara devam edileceğini ifade etti. Kurs merkezleri ile ilgili olarak fiziki alt yapının tamamen yeterli olduğuna vurgu yapan Yüksek, Gençlik Merkezi başta olmak üzere İlçe Spor Müdürlüğü ve ilçedeki okulların da kendilerine gerekli desteği verdiğini söyledi. Halkın kurslara olan ilgisizliğinin en büyük handikapları olduğunu da savunan Yüksek, “Kursiyerlerimizin çoğu ilk anda gelmiyorlar ve kurslar açıldıktan sonra devam ediyorlar. Erkek kursiyerler sadece mesleki ve sosyal alanda açılan ve çalışarak para kazanabilecekleri kurslara ilgi gösteriyorlar. Tüm bunlara rağmen genel olarak bakıldığında ilçe genelinde tüm kurslara yüzde 17- 18’e yakın bir ilgi var ki; bu da Türkiye ortalamasının üzerinde. Yani Türkiye genelinde kurslara katılım yüzde 13- 14 civarındadır. Bizler hedeflerimize ulaştık¸ancak bunu da yeterli görmüyor ve bu oranın daha da artması için tüm ekip arkadaşlarımla birlikte yoğun bir çalışma temposu içinde olacağız” şeklinde konuştu.
Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nü Trabzon’da sayılı merkezler arasında görmekten duydukları memnuniyeti dile getiren Yılmaz ve Kalaycı tüm çalışanlara teşekkür ettiler.