Vakfıkebir'de denizde boğularak yaşamını yitiren Vakfıkebir İmam hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi Gümüşhane ili Kürtün ilçesi nüfusuna kayıtlı 15 yaşındaki Oğuzhan Köse’nin Babası, Amcası ve Dayısı Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı ziyaret ederek, ilçede kaldıkları süre içinde kendileriyle yakından ilgilenen Vakfıkebir Halkına teşekkür ettiler.

Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi 9. sınıf öğrencisi Oğuzhan Köse, 29 Eylül 2016 Perşembe günü saat: 15.30 sularında üç arkadaşıyla birlikte Büyükliman Mahallesi sahil mevkiinde yüzmek için denize gitmiş ve dalgalara kapılarak kaybolmuştu. Tüm aramalara rağmen kaybolduktan 3 gün sonra 02 Ekim 2016 Pazar günü saat 11.00 sularında su yüzüne çıkmış olarak bulunmuştu. Merhum Oğuzhan Köse, memleketi Gümüşhane'nin Kürtün İlçesi Kırgeriş Köyü Hapandüzü Mahallesi Camii'nde dua ve gözyaşları arasında ebediyete uğurlanmıştı.
“VAKFIKEBİR HALKINA TEŞEKKÜR ETTİLER”
Aradan geçen zaman dilimi içerisinde Oğuzhan Kösenin ailesi ve yakınları Vakfıkebir ilçesinde kaldıkları 4 gün içinde açılarını kendileri ile bekleyerek paylaşan, kendilerine hoş görülü, sıcakkanlı ve yardım severlilik de bulunan ilçe halkını unutmayarak, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta’yı makamında ziyaret ederek teşekkürlerini ilettiler. Oğuzhan Köse’nin Babası Ali İhsan Köse, Amcası Ali Köse ve Bursa da ikamet eden dayısı Ağabey Düzgün başlarına gelen açının son derece derin üzüntüsünü yaşarken, 4 gün boyunca kendilerini hiç yalnız bırakmayan başta Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,  İlçe Kaymakam vekili Hakan Hakyemez, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Vakfıkebir Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, Okul Müdürleri ve öğretmenleri, Daire amirleri, Emniyet birimleri, Akut ekibi, Sahil Güvenlik ekipleri ve bizimle birlikte bıkmadan usanmadan açımızı paylaşarak bekleyen hoş görülü, yardımsever Vakfıkebir halkına sonsuz şükranlarımızı ve teşekkürlerimizi sizlerin aracılığı ile iletiyoruz dediler.
“İLÇEMİZE GELEN ÇOCUKLAR BİZLERİNDE ÇOCUKLARIDIR”
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ise; “Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine şöyle devam etti. İlçemize gelen bütün çocuklar bizlerinde çocuklarıdır. Sizlerin bizlere emanet olarak yolladığınız evlatlarınıza bizlerde kendi evladımız gözü ile bakarak her türlü yardımı çekinmeden usanmadan yapmak bizlerin boynunun borcudur. Onların sorunlarına ve her türlü ihtiyaçlarına cevap vermek için çaba harcadığımızdan hiç kuşkunuz olmasın. Onlar bizlere sizlerin emanetleridir. Vakfıkebir ilçesi olarak bizlerde sizlerin açısını derinden hissettik ve paylaştık bundan emin olabilirsiniz. İlçe halkımız misafirperver olduğu kadar hoşgörülü ve yardımseverdir. İlçe esnaflarımız ise ahilik kültürünü benimsemiş, misafire nasıl davranılacağı konusunda en güzel örnekleri ortaya koyarak sizleri ağırlamışlardır. İlçem adına bu güzel ve iyi niyet dilerlerinizden dolayı bende sizlere teşekkür ediyor, tekrar başınız ve başımız sağ olsun diyorum diyerek sözlerini tamamladı.”