Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürlüğü bir ilke daha imza attı ve örnek bir çalışma başarısı göstererek, Vakfıkebir Gençlik Merkezi üyesi Ramazan Baş için Yalıköy Mahallesi camide Kur’an-ı Kerim okutturarak askere uğurladı.



Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupcu veda konuşmasında şunları söyledi; "Bizler biliyoruz ki sizler, bu vatanının bölünmez bütünlüğü için vatanımızın korunması ve bayrağımızın yere inmemesi için her türlü fedakârlığı yapmak suretiyle severek ve isteyerek gönülden askerliğe talip oluyorsunuz. İşte bu, Türk milletine has bir duygudur. Türk milletine has bir kahramanlık ve fedakârlıktır. Bundan dolayı başta Askerimiz Ramazan’ı ve tüm askerlerimizi kutluyorum. Allah'tan temennimiz o dur ki! inşallah görevinizi hakkıyla tamamlar ve burunlarınız dahi kanamadan ailelerinize kavuşursunuz. Bu gece burada olduğu gibi ülkemizin her bölgesinde, canı, gözü gibi büyüttüğü fidan gibi delikanlıları, genç yiğitleri yetiştiren ve gururla, iftiharla, dualarla başı dik, alnı açık, gururla, göğsünü gere gere askere uğurlayan annelerin, babaların, emeği geçenlerin kalplerinden geçen duaları da Allah kabul eylesin. Askerliğiniz mübarek, yolunuz açık olsun. Güle güle gidin, güle güle gelin. Allah'a emanet olun. Bu güzel anlamlı gecede Kur’an okuyarak bizleri yalnız bırakmayan başta cami İmam Hatip’imiz Hikmet Bulut bey’e ve diğer okuyuculara ve katılan vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum" diye konuştu.
“VAKFIKEBİR GENÇLİK MERKEZİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ”
Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürlüğü düzenlediği güzel organizasyonlara bir yenisini daha ekleyerek gençlik merkezinin kayıtlı üyesi olan Ramazan Baş’a asker gecesini Vakfıkebir Yalıköy Mahallesi Camiinde Kur’an-ı Kerim tilaveti düzenleyerek ve etti. Ana kucağından Asker ocağına yani Peygamber kucağına uğurlamak üzere Vakfıkebir Gençlik Merkezinin düzenlediği asker gecesinin örnek bir davranış olması, ilçe genelinde yapılacak olan diğer asker gecelerine de örnek teşkil etmesi açısından güzel bir uygulama oldu. Asker gecelerinde yapılan müzikli ve çalkılı eğlencenin yanı sıra silahla yapılan kutlamalarda yaşanan kötü olaylar yerine askerlerin kınalı kuzular gibi camilerde okunan Kur’an-ı Kerim ve dualarla Peygamber Ocağına uğurlanmaları halk arasında da taktirle karşılanıyor. Yaptıkları bu güzel ve örmek davranıştan dolayı Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürlüğünü kutluyoruz.
Vakfıkebir Yalıköy Mahallesi Camiinde okunan Kur’an-ı Kerim’in ardından yapılan asker vedasında katılımcılar tarafından bir halka oluşturularak asker herkesle vedalaşma fırsatı buldu.