Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından ‘Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz Projesi’ kapsamında erkek ve bayan grupları ile gezi düzenledi.

Gençlerin ülkemizin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, Anadolu'da kök salıp büyümüş derin ve heybetli medeniyetimizi, şehirlerimizi ve kültürümüzü tanımaları amacıyla düzenlenen proje kapsamında Vakfıkebir Gençlik Merkezi çalışmalarını sürdürüyor.
VAKFIKEBİR GENÇLİK MERKEZİ ÇALIŞMALARINA YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR.
Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafında düzenlenen erkek ve bayan gezileri ile ilgili açıklamada bulunan Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupcu şunları söyledi.
Müdür Turupcu; “Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Müdürlüğü tarafından hayatta geçirilen Şehirler ve Kültürler Yörelerimiz Projesi kapsamında Vakfıkebir Gençlik Merkezi olarak 40 kişilik kız gurubuna Haçkalı Baba, Boztepe, Kanuni Evi, Sera Gölü ve Ayasofya Camii gezisi düzenledik.  40 kişilik erkek gurubuna ise Rize İli Dua tepesi,  Arapdüzü Mesire Alanı ve merkez gezisi düzenledik.  Gezilerimiz tamamen ücretsizdir.  Günü birlik düzenlediğimiz geziler kapsamında gençlerimize gezdiğimiz yerlerle ilgili bilgilendirme yaptık.  Vakfıkebir Gençlik Merkezi olarak bu proje kapsamında Gençlerimize ilimizin tarihini ve doğal güzelliklerini daha yakından tanıtmak, milli ve manevi değerleri benimsetmek,  moral ve motivasyon durumlarını üst seviyelere taşımak amaçlanmıştır.
Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz” projesi hakkında da bilgi veren Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupcu, "Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve 81 ilde uygulamaya başlayan "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz" projesi ile gençlerin kaynaşmaları ve kültürel etkileşimde bulunmaları amaçlanıyor. Gençler arasında iletişimin arttırılması ve düzenlenen gezi programları sayesinde ülkemizin doğal, tarihi güzelliklerini yerinde görerek, ülkelerini daha çok sevmelerine katkı sağlanması amacıyla bu proje hayata geçirildi. Vakfıkebir Gençlik Merkezi koordinesinde gerçekleşen "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz" projemizin Ekim ayı itibarı ile startı verildi. Amacımız gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek olan bütün projeleri gençlerimize en iyi şekilde sunmak ve bunlardan faydalanmalarını sağlamaktır. Bu etkinlikler sırasında gençlerimiz kendilerini geliştirme fırsatı bulurken, hayatın koşuşturması içinde yaşadıkları stresi en aza indirme şansını da bulmuştur" dedi.