Turizm Haftası dolayısı ile Vakfıkebir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, "Vakfıkebir'de Turizm Doğuyor" sloganı ile 2. Turizm Şenliği programını gerçekleştirildi.



Turizm Haftası etkinlikleri Vakfıkebir'de Hükümet Konağı önündeki açılış töreni ve kortej yürüyüşüyle başladı. Kaymakam Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, Garnizon Komutanı Mahmut Ovayolu, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz, Siyasi Parti Temsilcileri Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Daire Amirleri, Okul Müdürleri ve vatandaşların katıldığı kortej yürüyüşü Hükümet Konağı önünde başlayıp, tören alanı olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Uygulama Oteli) önünde kadar devam etti. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören günün anlam ve önemini belirten konuşma ile devam etti.



"TURİZM, PAÇASIZ SANAYİNİN VAZ GEÇİLMEZİDİR"
Okul Müdürü Coşkun Yıldız yaptığı açılış konuşmasında; "Turizm faaliyetleri genel olarak 15-22 Nisan tarihleri arasında belirli gün ve haftalar kapsamında tanıtılmakta ve gerçekleştirilmektedir. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz bu hafta dolayısı ile çeşitli faaliyetler yaparak bölgemiz turizmin tanıtılmasına küçük de olsa katkı sağlamak için elimizden gelen gayreti sarf etmekteyiz. İlçemizi Turizm alanında yükseltmek için bir kültür oluşturmaya o kültürü de sivil toplum kuruluşlarımızın da desteğiyle halkla buluşturmaya çalışmaktayız. Bunun için okullarımızla, sivil toplum örgütlerimiz ile ilçemiz belediyesiyle müşterek olarak hareket edip bu alanda başarılı çıtayı daha yükseğe çıkarmak için hep birlikte bir çalışma azmi içindeyiz. Bu anlamda desteklerini hiç bir zaman üzerimizden eksik etmeyen Başta Kaymakamımız Sayın Mesut Yakuta'ya, Belediye Başkanımız Sayın Muhammet Balta'ya, Sivil Toplum örgütlerimize ve ilçemiz esnaflarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Turizm, Paçasız Sanayi'nin vazgeçilmezidir. Bu vesile ile Turizm Haftası Vakfıkebir için, Büyükliman için, Trabzon için, Türkiye için, dünyamız için barışa, iyiliklere ve güzelliklere vesile olmasını dilerim dedi."
Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, İlçe Kapalı spor Salonunda Turizm Survivor, Turizm Konulu Bilgi Yarışması, Mehteran gösterisi, Mesleki Yarışmalar, Şiir Dinletisi, Kepçe Devir Teslim töreni, Aşçılık yemini, Zeybek Gösterisi, Aşuk ile Maşuk Gösterisi, Folklor Gösterisi, yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verilmesi ve yapılan İkramla program son buldu.
Turizm sektörüne hizmet edecek kalifiye personel yetiştiren ve bulunduğu bölgeye değer katan "Vakfıkebir'in İncisi" olan Uygulama Otelindeki turizm haftası etkinleri davetlilerden tam not aldı.