2003 yılından beri Rahmi KOÇ Müzesi ile MEB´in ortaklaşa yapmış oldukları sosyal sorumluluk projesi kapsamında il il gezerek müzeye gitme imkanı olmayan çocuklara yönelik okul ziyaretleri yapan MÜZEBÜS 12 Ocak 2018 tarihinde Atatürk Ortaokulunu ziyaret ederek müzeyi çocukların ayaklarına getirdiler.



Rahmi M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş tarihi el yazmalardan, nostaljik radyoya kadar değişik ürünlerden oluşan 70 objeyle Türkiye’nin her yanındaki öğrencilerle buluşan Müzebüs, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı yolculuğuna Erzincan’dan başladı. Bu eğitim ve öğretim yılında 30 ilde 130 okulu ziyaret edecek olan Müzebüs’ün 12 Ocak 2018 tarihindeki ilk durağı Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu oldu.
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında eğitim öğretim müfredatına uyumlu dersler Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Çevre Bilinci ve Müze Bilinci olarak eskiden yeniye doğru gelişim anlatılıyor. 1600 yılından günümüze buluşlar, icatlar, eserlerle dersler işleniyor. Rahmi Koç Müzesi öğretmenleri Tayfun Karabacak (Sosyal Bilgiler Öğretmeni) ve Servet Çakar (Sosyal Bilgiler Öğretmeni) tarafından öğrenciler bilgilendirildiler.



“TRABZON İLİNDE 5 OKUL ZİYARET EDİLECEK”
Müzebüs’ün Trabzon turu, 12 Şubat tarihinde Vakfıkebir ilçesindeki Atatürk Ortaokulunu ziyaret ile başladı. Müzebüs, 13 Şubat tarihinde Maçka ilçesinde Çatak Ortaokulu’nu, 14 Şubat tarihinde yine Beşikdüzü ilçesindeki Akkese Ortaokulu’nu ve 15 Şubat tarihinde Sürmene ilçesindeki Ayşe Kırali Ortaokulu’nu ziyaret etti. Müzebüs son olarak 16 Şubat tarihinde Akçaabat ilçesindeki Darıca Ortaokulu’na konuk olacak.
“MÜZE GÖRMEYEN ÇOCUK KALMAYACAK”
Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs’te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs’ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor. Müzebüs hakkında Yılda 28-30 il dolaşan Müzebüs her ilde Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığıyla seçilmiş okullarda uzun süre kalabiliyor. Müzebüs’te iki eğitmenin yanı sıra 70 obje hakkında bilgi ve belge de bulunuyor. Çocuklar objeleri yakından görebildikleri gibi onlara dokunabiliyor.
Okul müdürü Ahmet Altın; “Koç müzesi Okulumuz öğrencilerini geçmişten geleceğe yolculuğa çıkardı. Okulumuzun Fen Bilimleri öğretmeni Adem Albayrak tarafından davet edilen gezici Koç Müzesi, okulda bir günlük sunum yaptı. Geçmişten günümüze tanıklık eden pek çok eserin bulunduğu gezici Koç Müzesi, okulda öğrencileri geçmişten günümüze teknolojik gelişmeleri içeren seyahat, haberleşme, ulaşım, Coğrafya, Fen bilimleri gibi pek çok alanda sunum gerçekleştirdi. Kendilerine teşekkür ediyorum dedi.