Vakfıkebir Kaymakamlığı tarafından, Yalıköy Yakamoz Köfte Salonundaki organizasyonda Kaymakam Mesut Yakuta, mahalle muhtarlarıyla bir istişare toplantısı düzenlendi.



Yalıköy Yakamoz Köfte Salonunda düzenlenen toplantıya Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz ve muhtarlar katıldılar. Toplantıda konuşan Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta şunları söyledi.
”MUHTARLARIMIZI ÇOK ÖNEMSİYORUZ."
Onların sorunlarını kendi sorunlarımız olarak görüyoruz. Sizlerde mahallelerinizdeki sorunları çözmek için çalışıyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımızın sizlere söz verdiği gibi muhtarlık hizmet binası yapmak istiyoruz. Özellikle ilçe merkezimizde bu hizmet binasına ihtiyaç var. Bu konuda sizlerle istişarelerde bulunacağız. Okuma yazma seferberliği var.
Ülkemizde hala 2,5 milyonluk bir insanın okuma yazma bilmediğini tahmin ediyoruz. Sizler kendi mahallelerinizde okuma yazma bilmeyen insanları bizlere bildirmenizi istiyoruz. Bir kişi bile olsa kurs açacağız. İlçemizde güvenlik güçlerimiz fedakarca çalışıyor. Vakfıkebir 43 kamera ile 24 saat izleniyor.
Her türlü olayı görüp izliyoruz. Ayrıca daha önce alınan park yasakları ile ilgili kararlar bu sistemle denetleniyor ve cezai işlem uygulanıyor. Bu konuda vatandaşlarımızı uyarmanızı rica ediyoruz” dedi.
"SUÇ İŞLEYENİN KARŞISINDAYIZ"
Daha sonra söz alan Vakfıkebir İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu ilçedeki asayiş olayları ile ilgili olarak bilgiler vererek şunları söyledi; “Asayiş olayları ile ilgili muhtarlarımızla birlikte çalışmak istiyoruz. Suç işlenmeden bu suçu önlememiz lazım. Bu konuda sizlerin yardımını bekliyoruz. Suçu ve suçluları bize bildirin. Sizlere büyük görev düşüyor. Şehir içi trafik ile ilgili kurallara uyulması gerekiyor. MOBESE sistemimiz çalışıyor. Amacımız vatandaşlarımızı zora sokmak değil, yardım etmek ve huzurlu, güvenli bir şekilde yaşamalarına katkı sağlamaktır. Suç işleyen kişilerle ilgili hiçbir muhtarımız karakola gelmesin. Bu ilçede hiç kimse kayrılmıyor. Kim suç işlerse işlesin bunun karşısındayız. 2018 yılında toplam 80 olay meydana gelmiş.  85 suç işlemiş şahıs yakalanmış 9 tanesi tutuklanmıştır” diye konuştu.
Son olarak konuşan İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz ise, terör faaliyetleri ile ilgili operasyonların aralıksız sürdüğünü belirterek muhtarlardan istihbarı destek istediklerini söyledi.