Program, Kemaliye Mahallesi kavşağından başlayarak hükümet binası önüne kadar devam eden yürüyüşle başladı. Hükümet binası önündeki tören saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından İstanbul Şişli Mecidiyeköy Merkez Camii Baş İmam Hatibi Kurrâ Hafız Ali Derman'ın Kur'an-ı Kerim tilâveti ile devam etti. Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür Küçük'ün yaptığı duadan sonra ise Vakfıkebir Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan ve Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar.

"BERFEY KREŞTE BAYRAM COŞKUSU" "BERFEY KREŞTE BAYRAM COŞKUSU"

 “BU TOPRAKLARDA BİN YILDAN BERİ VARIZ”

Türkiye aşkının sıradan bir sevda veya duygu olmadığı bilincine ermek ve bu bilincin diri tutulmasına katkı sağlamak hepimizin görevidir diyen Belediye Başkanı Muhammet Balta, 6 yıl önceki Türkiye’yi işgal girişimi karşısında korkmayan, sinmeyen, evine kapanmayan tüm bunların yerine Kutul Emare’de Çanakkale’de ve benzerinde hep yapa geldiği üzere bedenini tanka, füzeye,  jete, mermiye engel kılarak müstesna bir millet olduğunu ispatlayan bu kutlu milletin şehitlerini bir kez daha minnetle saygıyla anmak gazilerine hayırlı, uzun ömürler dilemek amacıyla bir araya geldik.” dedi.

Kaymakam Dr. Hacı Arslan uzan ise; “15 Temmuz’u önce kendimiz unutmayacağız. Sonra etrafımıza ve gelecek nesillere de unutturmayacağız. Ancak o zaman iri, diri ve güçlüyüz. Aksi taktirde bizi biz yapan değerlerden vazgeçersek, unutursak, bizden sonraki nesillere aktaramazsak, işte o zaman yok olmaya kendi kendimiz karar vermiş gibi oluruz. Biz, bunu yapmayacağız. Bu topraklarda bin yıldan beri varız. Yeryüzünde belki 2000 yıldan fazla devlet olarak varız. Bundan sonra da kıyamete kadar var olmaya devam edeceğiz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere fırsat vermesin.” dedi.

Daha sonra İlçe Müftülüğü Tasavvuf Musiki Korosunu oluşturan din görevlileri ve Hafız Ali Derman kaside ve ilâhiler okudular. Öğrencilerin şiirler okunması ile devam eden program Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının dilenmesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne özel hazırlanan slaytların ve belgeselin izlenmesi ile sona erdi.