Kısa adı TVİT olan Trabzon Vakfıkebir İşadamları Topluluğu, bir ilk yaparak Öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutlamak için, ilçede görev yapan tüm öğretmenlerimizi temsilen en genç ve en yaşlı öğretmenleri sabah kahvaltısında misafir ederek onurlandırdı.



Trabzon Vakfıkebir İşadamları Topluluğu (TVİT) Üyeleri 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla, tüm öğretmenleri temsilen Vakfıkebir’de görev yapan en genç ve en yaşlı öğretmenlerle bir araya geldiler.
 
"ÖĞRETMENLERİMİZ BAŞ TACIMIZDIR"
 
Bu anlamlı buluşmayı organize eden TVİT üyeleri, "24 Kasım 1928 Mustafa Kemal Atatürk'e başöğretmenlik unvanının verildiği gün, o günden sonra da her yıl Öğretmenler Günü kutlanmaya devam ediliyor. İlçemizde ciddi sayıda öğretmenimiz var, dolayısıyla hepsini ağırlamak isterdik lakin tüm öğretmenlerimiz adına temsili olarak aralarından en genç ve en yaşlı olan öğretmenlerimizle birlikte olmak istedik. Onları her yıl ağırlamaktan büyük bir keyif duyarız.  Çünkü, emekleri çok fazla ve onlar geleceği emanet edeceğimiz yavrularımızı yetiştiriyorlar. Öğretmen yeri geliyor baba, anne, eğitici ve sözü dinlenen insan, lider oluyor. Onun için öğretmenlerin ülkenin kalkınmasına çok büyük katkısı var. Bu manada onların yetiştirdiği insanlar da bizim geleceğimizi tayin edecekler. Allah bütün öğretmenlerimizden razı olsun, onların gayretlerini artırsın ve sağlıklarını daim kılsın. Yaptığımız çalışma da sadece bir gönül alma, o günde değil onları her gün hatırlıyoruz ama 24 Kasım onlar ve bizim için çok önemli. Biz de onu en güzel şekilde kutlayarak bu günü hafızalara kazımak istiyoruz. Düzenlenen kahvaltıda zaman zaman duygulu anlar yaşadı, geçmişte yaşanan anılar paylaşıldı. Öğretmenlerimiz bizim baş tacımızdır. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla tüm öğretmenlerimizi temsilen ilçemizde görev yapan en genç ve en yaşlı öğretmenlerimizle bir araya gelmek istedik. Kendileri de bizleri kırmayarak davetimize icabet ettiler. Katıldıkları için çok teşekkür ediyoruz. Bu vesile ile ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Yüce Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sağlık ve başarılar diliyoruz” dediler.
Öğretmenler ise, kendilerine yapılan davetten duydukları memnuniyeti dile getirerek TVİT üyelerine teşekkür ettiler.
Kahvaltıya, Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Osman İskender, öğretmenler; Aynur Anlaş, İbrahim Şenol, Kadri Alay, Pelin Zaman, Şenol Zaman, Köksal Anlaş, Emine Alkan ve Şenol Alkan katıldılar.