Trabzon turizminin parlayan yıldızı Kadıralak Yaylası olunca tüm gözler Tonya'ya çevrildi. Uluslararası Bern sözleşmesi gereği koruma altında olan mavi yıldız çiçekleri ile muhteşem bir görünüme kavuşan Kadıralak Yaylası'nı kısa bir süre içerisinde 20 Bin turist ziyaret etti.



İlçe ekonomisine de ciddi bir katkı sağlayan bu gelişme ile Tonya'da gözler turizme çevrildi.
Tonya'nın keşfedilmemiş bir turizm hazinesi olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Osman Beşel, "Tonya’yı turizm merkezi haline getirmek ciddi çalışmaların sonucunda olabilir ve biz bu konuda tüm vazifelerimizi eksiksiz bir şekilde yerine getireceğiz. Kadıralak Yaylası’na bu yıl yaklaşık 20 Bin kişi geldi. Bu rakam Tonya için çok iyi bir başlangıçtır. İlçemize gelen misafirlerimizi elimizden gelen en iyi şekilde ağırladığımızı düşünüyorum. İlçe halkımız da burada duyarlı davranıp bizim yaptığımız çalışmaları tamamlayacak bir misafirperverlik göstermiştir. Onlara özellikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Başkan Beşel açıklamasına şöyle devam etti, “Tonya’nın keşfedilmemiş bir turizm hazinesi olduğuna inanıyoruz. Bu maksatla turizm master planı hazırlamak amacıyla Avusturya’dan bir firmayı çalışma yapması için ilçemize getirdik. Bu firmanın yetkilileri ilçemizde çok büyük bir turizm potansiyeli olduğunu ifade ettiler. Sadece Kadıralak Yaylası için değil Tonya’daki diğer yaylalara da hayran kaldılar. Hepsinin master planını yaptık. Bundan sonra yapacağımız yatırımların hepsi o master planının çerçevesinde gerçekleştirilecek. Şunun garantisini verebilirim ne Kadıralak ne de diğer yaylalarımız günübirlik düşünülerek tahribata uğramayacaktır. Yaylalarımız beton çöplüğüne dönüşmeyecek, doğal dokuya uymayan hiçbir işlem yapılmayacaktır."