Vakfıkebir Eğitim-Bir-Sen İlçe Kurulu sendika başkanı Şuayip Eyüboğlu Başkanlığında, iş yeri temsilcileri ve bayanlar komisyonu toplantısı yapıldı.

Vakfıkebir Eğitim-Bir-Sen İlçe Kurulu sendika başkanı Şuayip Eyüboğlu Başkanlığında, iş yeri temsilcileri ve bayanlar komisyonu toplantısında önemli kararlar görüşülerek açıklamada bulunuldu.
“TERÖRİSTLER DEVLETİN KURUMLARINDAN TEMİZLENMELİ”
Vakfıkebir Eğitim-Bir-Sen ilçe başkanı Şuayip Eyüboğlu toplantı sonrası yaptığı açıklamada alınan ve görüşülen kararlarla ilgili şu açıklamayı yaptı. “15 Temmuz’da Türkiye bir işgal girişimini bertaraf etti. Bu bakımdan milletin bağımsızlığıyla, devletin üniter yapısıyla sorunu olan terör örgütü mensupları devletin kurumlarından temizlenmelidir. Bu süreci kesinlikle destekliyoruz. Bu hainlere merhamet etmek, bu millete, bu vatana ihanet etmek demektir ama bir kişi masumsa ve bu süreçte mağdur duruma düşürülecekse, buna da müsaade etmeyiz” bilinmelidir.
“İŞ GÜVENCESİ, MİLLETİN VE DEVLETİN BEKASIDIR”
Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun 657 sayılı kanununda değişikliğe gidebileceği yönündeki açıklamaları değerlendiren EBS, başkanı Şuayip Eyüboğlu geçmişten beri 657 sayılı kanunda değişikliğe ihtiyaç olduğunu ama yapılacak değişikliğin reform değil restorasyon perspektifiyle yapılması gerektiğini belirtti. Şuayip Eyüboğlu “Kariyer ve liyakati gerçekten sisteme oturtalım. Sadakat ve güven ilişkisini, iş güvencesi temelinde yeniden şekillendirelim. Ek gösterge adaletsizliğini, kadro ve derece sistemini, ücret-emek ilişkisini insan onuru odağında, emeğin hakkını vermek amacıyla yeniden şekillendirelim. Kamu görevlilerinin sosyal güvenlik haklarını, sosyal yardım haklarını büyüyen Türkiye, gelişen Türkiye, vizyon yükselten Türkiye gerçeği üzerinden yeniden düzenleyelim.” Kamuda iş güvencesine dokunulacağı yönündeki tartışmalara da Eğitim Bir Sen başkanı Şuayip Eyüboğlu, FETÖ’ nün yapılandığı kurumların büyük bölümünde iş güvencesinin esnek veya olmadığını vurgulayarak, iş güvencesinin milletin ve devletin bekasının garantör değerlerden biri olduğunu ifade etti. Eyüboğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eğer iş güvencesi olmasaydı, 7 Şubat’ta, 17-25 Aralık’ta bir direncin oluşması, 15 Temmuz’da darbe teşebbüsünü bertaraf edecek bir dirayetin oluşması mümkün olmazdı. Zira FETÖ, darbe yapmaya gerek kalmadan, devleti bütün erkleriyle ele geçirirdi.” Sonuç olarak iş güvencesini tartışmayız, tartışmaya açtırmayız.
“SİVİL İTAATSİZLİK EYLEMİMİZ VE TEKLİFİMİZ KAZANIM ÜRETMEYE DEVAM EDİYOR”
 Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak Şuayip Eyüboğlu, kılık-kıyafete ilişkin yasaklar, sınırlamalar, insan haklarına ve onuruna aykırılıklar içeren darbe ürünü kılık-kıyafet yönetmeliğinin yürürlükten kaldırılması için, geliştirdiğimiz tekliflerle ve hayata geçirdiğimiz sivil itaatsizlik eylemiyle farkındalık ve kamuoyu baskısı oluşturmuştuk. Bu duruşumuz çerçevesinde, kamu görevlilerine, öğrencilere ve nihayetinde TBMM’de fiile uygulanan ve hukuki dayanağı bulunmayan başörtüsü yasağını sona erdiren idari düzenlemeler ve fiili uygulamalar hayata geçirildi. Bu çerçevede, 12 milyon 300 bin imza toplayarak talep ettiğimiz değişikliklerin, sivil itaatsizlik eylemiyle fiilen hayata geçirdiğimiz özgürlük ikliminin kılık-kıyafet noktasında tam olarak sağlanması amacıyla, kravat dayatmasının, takım elbise zorunluluğunun, sakal korkusunun, bıyık şeklinin yer almadığı, başörtüsü yasağının kurum, kuruluş, unvan ve görev ayrımı yapılmadan bütünüyle kaldırıldığı kılık-kıyafet özgürlüğü alanının oluşturulması teklif ve kararlılığımız devam etmektedir. Şuayip Eyüboğlu Eğitim-Bir-Sen olarak, kamu görevlileri, insan onuruyla ve insan haklarıyla bağdaşmayan yasak, sınırlama ve dayatmalara yer verilmeyen kılık-kıyafet özgürlüğüne sahip oluncaya kadar sivil itaatsizlik eylemimizi sürdüreceğiz dedi.