Vakfıkebir İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından kadınlara yönelik olarak "Bilgi ve Değer Bağlamında Kadın; Hz. Hatice Örneği" konulu bir program düzenlendi.
 
Vakfıkebir Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, toplumda erkekler tarafından kadınlara istenilen değerin verilmediğine dikkat çekerek, erkek ve kadınları da kendilerinin yetiştirdiklerinin altını çizdi. Köksal, “Kadınlara değer verilmiyorsa kabahatin birincisi size aittir. Hanımların kıymetini, hanımlara da hanımlar öğretecek; erkeklere de hanımlar öğretecek. Bu çocuklar bir yaşa kadar sizin zaten elinizde ham oluyor; şekil vereceksiniz. Şimdi bir şeyi paylaşmak istiyorum ve size de soruyorum. Biz hanım kızımızı, delikanlı oğlumuzu evlendireceğiz; kızımızı verirken nereden başlıyoruz? Arabadan, evden, delikanlının dolgun maaşından başlıyoruz. Delikanlının ahlakından sual eden var mı? Biz değerlerimizi aşındırdık; ilk önce oradan başlayacağız. Fazilet timsali hanım kızlara, kızlarımıza fedakâr koca olacak delikanlılara ihtiyaç var. Evlilikten maksat; birincisi yuva kurmak, ikincisi topluma adam yetiştirmektir" dedi. Müftü Köksal’ın konuşmasının ardından kadınlar arasında, Kur'an kursu öğreticileri tarafından Kur'an-ı Kerim tilâveti ve mealinin okunmasıyla devam eden programda, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca müftülükler bünyesinde oluşturulan Aile ve Dini Rehberlik Bürolarının tanıtımını konu alan video ile kadının İslâm'daki değeri ve örnek hanım şahsiyetleri konu alan sinevizyon ilgiyle izlendi.
 
“KADININ DEĞERİ KUL OLMAKLA BAŞLAR”
Kur'an Kursu öğreticilerinin ilahi sunumlarının ardından İlçe Müftülüğü Vaizi Hatice Semiz "Bilgi ve Değer Bağlamında Kadın: Hz. Hatice Örneği" konulu sunumunu gerçekleştirdi. Zâriyat sûresi 56. âyetin meâlini okuyan Vaiz Hatice Semiz, Allah (cc); "Ben cinleri ve insanları, ancak bana kulluk etsinler diye yarattım." buyuruyor. Kişinin üst kimliği 'kul' demektir. İster kadın, ister erkek olsun insan Kur'an'ın ifadesiyle Allah'a kulluk için yaratılmıştır. Kişi Kur'an'ın rehberliği, Allah Resûlü'nün örnekliğinde bir hayat yaşarsa gerçek manada kul olur. Kadının değeri kul olmakla başlar. Toplumu kadın inşa eder. Toplumu oluşturan bireyleri anne olan kadın eğitir ve yetiştirir. Bir toplumu, bir milleti düzeltmek için kendimizi okumalı, kendimizi donatmalı, düzeltmeliyiz. Hz. Hatice Allah Resûlü'nün tebliğ ettiği İslâm Dini'ne ilk inanan kişi olmanın yanı sıra İslâm davasına varlığıyla, malıyla, her şeyiyle sahip çıkan bir annemizdir. Anne şefkatiyle, vefasıyla, sadakatiyle, iffetiyle ilk âyetin nazil olduğu andan itibaren Allah Resûlü'nün yanında yer almıştı. İslâm zincirinin ilk halkası, ilk inanan Hz. Hatice'dir. Bizler bu zincirin diğer halkaları olarak Hz. Hatice misali İslâm'a, dinimize sahip çıkarak kendimizi ve bizlere emanet olarak verilen çocuklarımızı İslâm ahlak ve terbiyesi üzere yetiştirmeliyiz" dedi.