Vakfıkebir Yalıköy Mahallesi'nde gerçekleştirilen sabah namazı buluşmasında şehitlerimiz için dualar edildi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin sene-i devriyesi dolayısıyla Vakfıkebir İlçe Müftülüğü tarafından 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz için düzenlenen etkinlik ve programlar çerçevesinde, Yalıköy Mahallesi Yalıköy Camii'nde sabah namazı buluşması gerçekleştirildi.
 
16 Temmuz Pazar günü sabahı gerçekleştirilen sabah namazı buluşması programında, 15 Temmuz Şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehitlerimizin aziz ruhları için Kur'an-ı Kerim okundu. 04.30'da cemaatle kılınan sabah namazı ve tesbihâtın ardından  İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal’ın sohbetini müteakip İlçe Vaizi Osman Öztürk'ün yaptığı duâ ile program sona erdi.
 
Kaymakam Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupçu ile kapanan Yalıköy Beldesinin Belediye Başkanı Ali Bayram Tanrıverdi'nin de iştirak ettiği program sonrası cemaate sabah kahvaltısı ikramında bulunuldu.
 
15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla İlçe Müftülüğünce gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitleri anma programları;
11 Temmuz 2017 Salı günü, öğle namazının ardından şehitlerimizin ruhuna ithafen düzenlenen mevlit programıyla başladı.
14 Temmuz Cuma günü saat 10.30'da İlçe Müftülüğü'ne bağlı 96 yaz Kur’an kursunda, Şehitlerimizi Anma Özel Programı düzenlendi.
14 Temmuz Cuma günü saat 11.30'da İlçedeki 90 camide, 15 Temmuz şehitlerimiz ve bu vatan için canlarını feda eden bütün şehitlerimizin aziz ruhları için Kur'an-ı Kerim tilâvetinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülkemiz genelinde okutulan 100 bin hatmi şerifin duası yapıldı.
14 Temmuz Cuma günü saat 14.00'te Gençlik Merkezi Salonunda, Yaz Kur'an Kursu Öğrencileri tarafından halka yönelik olarak şehitlerimizi anma etkinliği icra edildi.
15 Temmuz Cumartesi günü saat: 23.00'ten sonra ilçedeki 90 caminin açılarak, cami ve minarelerin ışıkları sabaha kadar açık tutuldu ve ara ara Kur'an-ı Kerim tilâveti icra edildi.
16 Temmuz Pazar günü gecesi saat 00.13'de, ilçedeki 90 camide aynı anda salalar okundu.
16 Temmuz Pazar günü sabahı saat 04.23'te Yalıköy Mahallesi Yalıköy Camii'nde icra edilen sabah namazı buluşması ve kahvaltı programıyla bu yıl için düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri anma programları tamamlanmış oldu.