Vakfıkebir Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile başta Çanakkale Şehitleri ve 15 Temmuz Şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimiz için anma programı düzenlendi.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal; "Vatan için canı feda etmek en değerli ibadettir. Canlarını feda edenler için ne yapsak azdır." dedi.
Vakfıkebir Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliği ile başta Çanakkale Şehitleri ve 15 Temmuz Şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimiz için düzenlenen anma programı, 17 Mart 2017 Cuma günü sabahı Vakfıkebir Merkez Yeni Camii'nde icra edildi.
Sabah namazının cemaatle kılınması ve tesbihâtın ardından cemaatin de katılımıyla, hep birlikte okunan salavat-ı şerife ve tekbirler gönülleri coşturdu. Kur’an-ı Kerim tilâveti ve Vatan Şâirimiz Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiirinin kasidesi olarak okunmasının ardından; başta Çanakkale Şehitleri ve 15 Temmuz Şehitleri olmak üzere tüm şehit ve gâzilerimiz, din ve devlet adamlarımız için; devletimizin ilelebet payidar olması, kahraman ordumuzun muzafferiyeti, milletimizin birlik-beraberlik, sıhhat ve afiyeti için İlçe Vaizi Osman Öztürk’ün yaptığı duâya açılan eller ve amin nidâlarıyla tüm şehitlerimiz rahmet ve minnetle anıldı.
"Farkındalık oluşturmak ve vatandaşın bilincini dinamik tutmayı amaçlıyoruz..."
İlçede bu yıl üçüncüsü düzenlenen programın geleneksel hale geldiğini ve bundan sonraki yıllarda da devam edeceğini belirten İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal programda yaptığı konuşmasında; bu tür faaliyetlerle zamanı ve yeri geldiğinde farkındalık oluşturmayı ve vatandaşın bilincini dinamik tutmayı amaçladıklarını ve bizi biz yapan değerlerin unutulmasını engellemeye dönük faaliyetler olduğunu ifade etti.
"Dünya sevgilerinin en temizi, en leziz olanı vatan sevgisidir..."
Belediye ile işbirliği halinde icra edilen cami içi ve cami dışı etkinliklerle, Çanakkale Şehitleri ve 15 Temmuz Şehitlerimiz başta olmak üzere, genelde tüm şehitlerimizi yâd etme, onlara duâ etme görevinin bütün vatandaşlar için de önemli bir görev olduğunu hatırlatan ve bunu önemsediklerini belirten Müftü Köksal konuşmasında; "Dünya sevgilerinin en temizi, en leziz olanı vatan sevgisidir. Vatan sevgisi insanı sıcaklığı ile kuşatır; yahut kuşatmalıdır. Dünya sevgilerinin en nezihi, en temiz olanı vatan sevgisi olmalıdır. Vatan; insanın özgürlüklerini, doğuştan getirmiş olduğu haklarını hür bir irade ile yaşadığı yerdir. Vatan, sadece bir toprak parçası da değildir. En kıymetli varlığı olan canını, uğruna feda ederek kanla sulanmış ve vatan haline gelmiş yerdir. Yüce Mevlâ âyeti kerîmede buyuruyor: "Sizinle savaşanlarla siz de Allah yolunda çarpışın. Allah yolunda çarpışarak öldürülenler, Allah Teâlâ'nın kendilerine vâdettiği cennetin karşılığında canlarını Allah'a satan kimselerdir." Yüce Peygamber (s.a.v) de; "Cihâdın en faziletlisi nefisle olan cihattır." buyuruyor. Nefsin kötü arzu ve istekleri hevâ ve heves olarak değerlendirilir. Hevâ ve hevesinin esiri olanlar başkasına sadece sıkıntı çıkarır. Dünya üzerindeki savaşların sebebi nedir? Hevâ ve heves; çıkar çatışması. Bizim İslam tarihi ve insanlık tarihi olarak bilebildiğimiz ne kadar savaş varsa; birbirinin kanını akıtmak için ortaya çıkmış ne kadar mücadele varsa hepsinin temelinde hevâ, heves, çıkar ve menfaat çatışması vardır. Bedir'de, Malazgirt'te, İstanbul'un Fethi'nde, Çanakkale'de ve en son 15 Temmuz'da; ki o ötekilerden ayrıdır; orada ihânetin unsuru vardır. İhânet şebekelerinin, dış düşmanların içerideki işbirlikçilerinin ihâneti vardır. Bu ayrı değerlendirilmesi gerekiyor; ama sonuç itibariyle hepsinin özünde vatan savunması uğrunda milletimizin fertlerinin fedakarlığının eseri vardır" dedi.
"Vatan için canı feda etmek en değerli ibadettir. Canlarını feda edenler için ne yapsak azdır..."
Yeri geldiğinde canı feda etmenin yapılması gereken en değerli ibadet olduğunun altını çizen İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal; "Yerin altındakilere, vatan için canlarını fedâ edenlere duâ etmekte en değerli ibadettir. Yerin üstündekiler yerin altındakilere duâ etmezlerse görevlerini yapmış olmazlar. Son söz olarak diyoruz ki; vatan için canı fedâ etmek en değerli ibadettir. Vatan için canlarını feda edenlere ne yapsak azdır. Bu bir bilinç olmalıdır ve bu bilinç sadece bize ait olmamalıdır, bizden sonrakilere de ait olmalıdır. Onlara ait olabilmesi için de bir eğitim ve terbiye şarttır" sözlerine yer verdi.
Program sonrası cami çıkışında vatandaşlara Vakfıkebir Belediyesi tarafından Çanakkale Savaşları sırasında askerlerimizin tükettiği buğday çorbası ve birer dilim ekmek ikram edildi. Ayı gün cuma namazı sonrası da yine belediye tarafından Merkez Eski Camii ve Merkez Yeni Camii'nde vatandaşlara hoşaf ikram edildi.
 Programa Kaymakam Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, İlçe Vaizi Osman Öztürk, bazı kurum amirleri, STK Temsilcileri, din görevlileri, ilçe esnafı ve vatandaşlar iştirak ettiler.