Vakfıkebir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yılı münasebetiyle Türkiye Satranç Federasyonu Trabzon il temsilciliği, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Gençlik Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 14 Şubat Vakfıkebir Kurtuluş Satranç turnuvası Vakfıkebir Gençlik Merkezinde düzenlendi.

Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupcu turnuva ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi. Vakfıkebir ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yılı münasebetiyle Türkiye Satranç Federasyonu Trabzon İl Temsilciliği, Vakfıkebir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Vakfıkebir Gençlik Merkezi Müdürlüğü ve Vakfıkebir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 14 Şubat Vakfıkebir Kurtuluş Satranç turnuvası Vakfıkebir Gençlik Merkezinde düzenlendik. Ortaokul ve Lise düzeyinde 35 sporcu şampiyon olmak için mücadele etti. Dereceye giren öğrencilere ödülleri 14 Şubat Vakfıkebir’in Düşman işgalinden kurtuluşunun kutlandığı törenlerde verildi.
“BEYİN CİMNASTİĞİ ANLAMINDA GÜZEL BİR UĞRAŞ”
Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupcu; “Çocuklarımızın bilgisayar ve internet oyunlarına duydukları bağımlılığı önlemek için “Satranç Kültürü”nü öğrencilerimiz arasında mutlaka yaygınlaştırmalıyız. Burada en büyük görev okul yöneticilerimize ve öğrenci velilerine düşmektedir. Çocuklarımız ders dışında farklı etkinliklerde bulunmalıdır. Satranç sporu hem boş zamanı değerlendirme hem de “Beyin Cimnastiği” anlamında güzel bir uğraş. Bizler düzenlediğimiz satranç turnuvası organizasyonları ile öğrencilerimizi bu sporun içine çekmeye devam edeceğiz. Ayrıca tüm gençlerimizi sadece satranç değil Gençlik Merkezimizde faaliyet alanları yani tüm geziler ve sosyal faaliyetlerden yararlanabilmeleri için bizlere müracaat etmeleri yeterlidir. Gençlik Merkezimizin bünyesinde her türlü sosyal faaliyet yer almaktadır. Bu faaliyetlerle ilgili bilgi almak isteyenleri merkezimize bekliyoruz.”Dedi.