Kısa adı VSHM olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral, çalışmalarını aileyi temel alan,  insan odaklı bir anlayışla sürdürdüklerini söyledi.

 
Konusunda ihtisas sahibi uzman ve dinamik bir ekiple çalışmanın avantajına sahip olduklarının altını çizen Vakfıkebir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Yaşar Saral, Merkezin açılışından bu güne kadar kimsesizin kimi olma yolunda her geçen gün ekip arkadaşlarıyla birlikte çok büyük aşama kaydettiklerini söyledi.
 
“ARTIK KİMSE KİMSESİZİM DEMEYECEK”
Hiç kimseyi kimsesizim dedirtmeyecek kadar çalışma ağlarını genişlettiklerine vurgu yapan Saral, “Aileyi temel alan, insan odaklı ve ‘Hak’ temelli bir anlayışla Büyükliman Havzası’na hizmet vermeye devam ediyoruz. Kimsesizlerin kimi yolunda yaptığımız çalışmalar sonucu kurumumuzun açılışından bu güne kadar ailelere evde bakım yardımı, sosyal-ekonomik destek ve doğum yardımının yanı sıra korunmaya muhtaç çocukları, gazi ve şehit ailelerini de göz ardı etmedik. Bu bağlamda 401 aileye doğum yardımı, 130 aileye sosyal-ekonomik destek, 250 aileye de evde bakım yardımı yaptık. Bunların yanı sıra bölgemizde bulunan şehit ailelerine ziyaretlerde bulunduk, çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. En önemlisi, eğitim faaliyetleri ve danışmanlık hizmetleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın öngördüğü bütün hizmetleri bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bize ihtiyacı olan vatandaşlarımızın ayağına götürmeye devam edeceğiz” dedi.
Saral ayrıca, çalışmaları sırasında her zaman maddi ve manevi desteklerini gördükleri İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığına’ da teşekkür etti.