AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ne ilişkin  yazılı bir açıklama yaptı.

15 Temmuz’u gelecek nesillere bırakılan şanlı bir zafer olarak değerlendiren Milletvekili Cora, “15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından Türk milletinin birlik ve beraberliğine, istiklaline ve istikbaline, dinine, inancına, vatanın bütünlüğüne, özgürlüğüne, bağımsızlığına, huzur ve refahına, milli iradeye, hukuka ve  demokrasiye kast edilmiştir. Bu hainler ülkemizi işgale teşebbüs etmişlerdir. Bir iç savaş ve kaos ortamı hazırlamışlardır. Hainlik o gece tavan yapmıştır. İşbirlikçiler aşağılıklaşmada sınır tanımamıştır. Bombalar milletin kalbine , tanklar sokaklara inen millete yönelmişti. Keskin nişancılar imanlı bir nesli hedef almışlardır. O gün başta liderimiz Recep Tayyip ERDOĞAN’ın iradesi, cesareti ve kararlılığı ile milyonlarca genç, yaşlı, kadın erkek herkesin topyekûn kıyamda durması, ayağa kalkması, sokağa inmesi neticesinde bu hainliğe dur denildi ve hepbirlikte kahramanlık destanı yazıldı.” dedi.
15 Temmuz gecesi Trabzon’da olduğunu belirten Salih Cora, “O gece Trabzon’daydım. Olayı duyar duymaz parti binamıza gittik. Milletimizi meydana davet ettik. Türkiye’nin her bir tarafında olduğu gibi Trabzon’da da binlerce vatansever meydanlara indi. Ölüme koşar gibi alana geldiler. Korkusuz davranıp dosdoğru durdular. Hemşehrilerimizin gözlerinde hiçbir tereddüt yoktu. Milli iradeye ve demokrasiye sonuna kadar sahip çıktılar. Darbe bastırılıncaya dek meydanı terk etmediler.” ifadelerini kullandı.
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Türkiye yıllarca unutamayacağı büyük bir ayıptan kurtuldu. Bize emanet edilen bu topraklara, devletimize, bayrağımıza, ezanımıza, milli iradeye, demokrasiye, büyük bir fedakarlıkla sahip çıktık. Tarih bu dönemde yaşayan bu büyük milleti hiçbir zaman unutmayacaktır. Kahramanlık denildiğinde bu tarih akla gelecektir. Kısacası o karanlık gecenin sabahımda gelecek nesillere anlatacağımız şanlı bir zafer armağan edilmiştir.”
Trabzon Milletvekili Salih Cora FETÖ ile mücadelenin hafife alınamayacağını belirterek, “FETÖ bu milletin görebileceği en sinsi, en hain ,en alçak örgüttür. Eline fırsat geçirdiğinde nasıl eli kanlı bir katil topluluğu olabileceği görülmüştür. Bu örgütle mücadeleyi hafife alamayız. Bize yaşattıkları acıların ve millete ihanetin bedelini ,işbirlikçiliğin hesabını tek tek soracağız. Bu mücadelede yılmadan , gevşemeden, gaflet ve delalete düşmeden , tehlikenin büyüklüğünü unutmadan,  hukuktan ayrılmadan ülkemizin ve  devletimizin bekası için gereğini yapmaya devam edeceğiz.” dedi.
Oynanan oyunların millet tarafından bozulduğunu vurgulayan Salih Cora, “Milletimiz bu musibetten çok da ders çıkarmıştır. Millet olarak tek vücut olduğumuzda hiçbir şer gücün karşımızda duramayacağını dosta düşmana gösterdik. Oynanan oyanları bozduk. Hazırlanan planları yırttık attık. Kendi vizyonumuzu, kendi tezlerimizi ve Türkiye gerçeklerini tüm dünyaya kabul ettirmeye başladık. 15 Temmuz destanının isimsiz kahramanları ile şehit ve gazilerimizi bu millet hiç bir zaman unutmayacak, daima saygı ve minnetle anacaktır. Şehitlerimizin ruhu şad, mekanları cennet olsun. Türk milletinin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun.” şeklinde konuştu.