Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, Saadet Partisi Vakfıkebir İlçe Eski Başkanı Birol Yavuz ve partili arkadaşlarıyla birlikte Gazetemizi ziyaret ederek referandum ile ilgili açıklamalar yaptı.

SP İl Başkanı Cevat Kurt, “Süreç başlamadan önce yapıcı bir siyaset anlayışı ile ilkesel bazda başkanlık sistemine karşı olmadığımızı söyledik. Şuanda teklif edilen maddelere karşı olduğumuzu ifade ediyoruz. Bu gerekçe ile hayır diyeceğiz. Bize teklif edilen 18 madde içerisinde tehlikeli bulduğumuz ve asla taviz veremeyeceğimiz maddelerden bir tanesi kuvvetler ayrılığı ilkesidir. Yasamanın ve yargının tek elde toplanması çok tehlikeli sonuçlar doğurur. Bunu düzeltmeleri için defalarca çağrı yaptık. Cumhurbaşkanı hem yürütmenin başı olacak. Aynı zamanda partinin genel başkanı olacağı ve milletvekillerinin belirlenmesini de o yapacağı için dolaylı yoldan yasamanın da başı olacak. HSYK ve Anayasa Mahkemesi üyelerinin bir kısmını direk atayacağı için şiddetle karşı çıkıyoruz. Birde partili Cumhurbaşkanı olacak. Biz bunu tarafsızlık ilkesine aykırı buluyoruz. Bir başka konu kararname konusudur. 
Cumhurbaşkanına kararname ile tüzel kişiliği ilan etme hakkı veriliyor. Bizim endişemiz ve korkumuz Cumhurbaşkanımız seçildiğinde bir eyalet sistemini arzularsa buna imkan tanınıyor. Bir başka konu bakanlar kurulu hakkındaki gensoru konusudur. Yolsuzluğa bulaşmış bakanlar hakkında hesap sorma imkanı yok. Deniyor ki var. Evet var 400 milletvekili ile. Ayrıca küresel güçlerin kuşatması altındayken mutlaka içimizde birliği sağlamalıyız. Hiç kimseyi ötekileştirmeden kucaklamamız gerekir. Yenikapı ruhuna dönmezsek kendimize yazık ederiz” dedi.