Birkaç aydan beri Vakfıkebir PTT Müdürlüğü’ne gelen posta ve kolilerin müşterilere ulaşılamamasının altından dağıtım servisinde çalışan 4 kişiden 3’ünün emekliye ayrıldığı gerçeği ortaya çıktı.


 
Vakfıkebir PTT Müdürlüğü’nün dağıtım servisine gelen posta, koli, paket, mektup gibi emtiaların müşteri ya da muhataplarına ulaşamaması sonucu bölgede binlerce insan büyük mağduriyet yaşıyor. İhbarname veya diğer posta emtialarının depolarda beklemesi sonucu bazı vatandaşlar ödemelerinden haberdar olmadıklarından yakınırken, bazı iş adamları ise paket veya kolilerini PTT dağıtım merkezine giderek almak zorunda kalıyorlar.
 
“DAĞITIM SERVİSİ İFLAS ETTİ”
Çok sayıda vatandaş ve iş adamının gazetemize bizzat gelerek veya telefonla arayarak Vakfıkebir PTT Müdürlüğü dağıtım servisinin neden aylardan beri dağıtım yapmadığını sormaları üzerine konuyu araştırdık. Çeşitli kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Vakfıkebir PTT Müdürlüğü dağıtım servisinde çalışan 4 memurdan üçü emekliliğini istedi. Ancak personel yetersizliği nedeniyle söz konusu memurların emekliye ayrılmaları PTT Bölge Müdürlüğü tarafından bir süre ertelendi. Ancak tam o sıralarda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın 2017 yılı içersinde PTT’ye 5 bin yeni personel alınacağını açıklaması üzerine servisteki üç memurun emekliliği onaylandı fakat PTT Başmüdürlüğü tarafından yeni memur alımı yapılıncaya kadar emekli olan memurların yerine takviye yapılmadı. Bu durum ise Vakfıkebir PTT Müdürlüğü dağıtım servisinin iflas etmesine neden oldu. 2017 Yılı içersinde kademeli olarak yapılan 1750 ve 2500 memurdan Vakfıkebir’e verilmemesine tepki gösteren vatandaş ve iş adamları, Kasım-Aralık dönemlerinde alınması düşünülen 750 personelin de Vakfıkebir’in sorununu çözmeyeceğinin altını çizerek, Trabzon PTT Başmüdürlüğü’nün konuya acilen el atması gerektiğini savundular.