Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu Rehber Öğretmeni Osman Yılmaz, 5. ve 8. Sınıf öğrencilerinin velilerine yönelik bilgilendirme ve öğrencilerin çalışma planları ile ilgili eğitim semineri düzenledi.

Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu Rehber öğretmeni Osman Yılmaz bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında velilerin çocuklar üzerindeki etkilerini ve yapılması gerekenlerle ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
“ÇOCUKLARIMIZI İYİ TANIMALIYIZ”
Osman Yılmaz toplantıda yaptığı konuşmasında; “Bizler rehberliğin ilke ve temel değerlerini benimsemiş, bilimsel gelişmeleri takip eden eğitimciler ve psikolojik danışmanlar olarak hedefimiz; çocuklarımızın bedensel, zihinsel, ruhsal ve duygusal gelişimlerini göz önünde bulundurarak çağdaş, nitelikli, kendisi ve çevresi ile barışık, toplumsal yaşam kurallarını benimsemiş, özgüveni yüksek, etkili iletişim kurabilen, önüne çıkan fırsatları sağlıklı bir şekilde değerlendirebilen, sorumluluk sahibi, değişime açık ve kendisini gerçekleştiren bireyler yetiştirilmesine destek olmaktır.  Değişim ve gelişimin kaçınılmaz olduğu günümüzde biz de kurum olarak kendimizi geliştirmek, eğitim öğretim alanında yeni stratejiler geliştirerek verimi artırmak, ortaya çıkan sorunlara en kısa sürede çözümler bulmak için bizlerde sizlerle bir araya gelerek istişare ve bilgilendirme toplantıları düzenliyoruz. Sizleri bilgilendirmenin yanında ayrıca okullarımızda çalışan rehber öğretmenlerimizin karşılaşmış oldukları farklı öğrenci problemleri ve bu problemlere yönelik bilimsel ve profesyonel çözüm önerilerini sizlerle paylaşıyoruz.” Diğer bir ifadeyle: Rehberlik, bireyi tanımak onu kendine tanıtmak ve genel olarak onun büyümesine gelişmesine sistematik olarak yardım etmek anlamını kapsamaktadır.
Bugün okullarımızda öğrencilerin başarısızlıkları boş zamanlarını nasıl değerlendireceklerini bilmemeleri, meslek seçimi konusunda bocalama göstermeleri değişik sosyo-ekonomik ve kültürel çevreden gelmelerinin bir sonucu olarak okullara yeterince uyum sağlayamamaları, psiko-sosyal gelişmelerindeki hızlı değişmeler eğitimde rehberlik konusunda özel bir önem verilmesini gerekli kılmaktadır.
 
“PLANLI ÇALIŞMAK VE DERS DEKRARI BAŞARIYI GETİRİR”
Verimli çalışmanın en temel yolu öğrencinin kendine uygun bir çalışma planı hazırlamasıdır. Her öğrencinin dersleri algılama düzeyi gün içindeki zamanlarda değişiklik gösterir. Buna bağlı olarak öğrencinin kendi potansiyeline uygun çalışma planı yapması gerekirse bu konuda rehberlik servisinden yardım alması uygundur. Öğrencilerin kafasına takılan soru; “günde kaç saat çalışmalıyım?”dır. Her öğrencinin potansiyeli farklıdır. Bir öğrenci günde iki saat çalışır çok başarılıdır fakat bir başkası 5 saat çalışsa da dersleri iyi değildir. Bunun için burada kesin bir saat vermekten ziyade dersin yoğunluğuna, öğrencinin hazırlandığı sınavlara bağlı olarak kendine uygun bir zaman dilimini çalışmaya ayırması önerilir. Yazılı hale getirilmeyen bilgiler çok çabuk unutulur. Buna bağlı olarak öğrenci derste dinlediği konuyu çok fazla ayrıntılandırmadan not tutmalıdır. Mümkünse her ders farklı bir deftere not alınmalı, not alırken yazı düzenine dikkat edilmeli ve olabildiğince renkli kalemler kullanılmalıdır.(Not ne kadar güzel görünürse öğrencinin çalışma isteği artar.) Öğrencinin bir dersten başarılı olabilmesi için derse hazırlıklı gelmesi ve derste işlenenleri belirli aralıklarla tekrar etmesi gerekir. Tekrar edilen konular sınavda soru olarak geldiğinde kolaylıkla yapılabilir. Doğadaki her şeyin bir amacı vardır. Her öğrencinin mutlaka bir ya da birkaç amaç belirlemesi gerekir. Amaç belirleme konusunda kendi potansiyellerini göz önünde bulundurmaları uygundur. Amaç belirlemek gidilecek noktayı gösterir ve amaca yönelik çalışmalar kalıcı olur.