Vakfıkebir Ömer Nakkaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hemşirelik Alanı öğrencileri ‘Kaliteli Satajlar İçin Avrupa’da projesi kapsamında…

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Hayat boyu Öğrenme Ve Gençlik Programları Türk Ulusal Ajansı Koordinatörlüğünde Erasmus + Mesleki Eğitim Öğrenici Ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında Vakfıkebir Ömer Nakkaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi “Hemşirelik Alanı Öğrencilerinin Kaliteli Stajlar İçin Avrupa’da” projesi kabul edildi.
Vakfıkebir Ömer Nakkaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenlerinden proje danışmanı Zafer Gökçen Aksoy, “Projemizi yürütmek istememizin sebebi; okulumuzun hemşirelik bölümü öğrencilerini meme kanseri cerrahisi öncesi ameliyata hazırlık ve sonrası bakım konularında kendilerini geliştirmelerini sağlamak üzere Avrupa ‘da uygulamalı bir eğitim programına katılmalarını sağlamaktır” dedi.
Her yüz bin kadından 40,7 ‘sinin meme kanserine yakalandığına dikkat çeken Aksoy, yyrıca ülkemizin bir başka gerçeği ise, meme kanserine ülkemiz kadınlarının Avrupalı kadınlardan 10 yıl daha erken yakalandıklarının yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıktığına vurgu yaptı.
30 öğrenci ve 6 öğretmeni kapsayan proje kapsamında İspanya ve Portekiz’de staj uygulamaları yapılacak. Projede koordinatör kurum Vakfıkebir Ömer Nakkaş Teknik Anadolu Lisesi olurken,   Çarşıbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Beşikdüzü Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise projeye ortak kurum olarak katılıyor.
Kabul edilen proje gereği öğrencilerin alacakları staj faaliyetleri ile geçirecekleri kültürel, mesleki, çalışmalar akademik yaşamlarında büyük katkı sağlayacağına dikkat çeken yetkililer ayrıca öğrencilerinin staj turizmi için ülkemize gelen turistlere de gerçekleştirdikleri kültürel ve dilsel gelişimlerle çok daha rahat hizmet edeceklerini ifade ettiler. Projeyi yürütmek için Ulusal Ajans tarafından kuruma   64.124 Avro hibe edildiği öğrenildi.