Vakfıkebir Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nce yürütülen okuma- yazma seferberliği tanıtım kampanyası broşürleri ve el ilanları halka dağıtılmaya başlandı.



Vakfıkebir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Birol Yüksek yürütülen kampanya ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi. “İlçede okuma- yazma bilmeyen tek kişi kalıncaya kadar seferberlik çalışmalarını sürdüreceğiz.  Tüm Mahalle muhtarlarımız ve cami imamlarımızla da irtibata geçtik. Onlarında bizlere katkı sağlamasıyla birlikte seferberlik tanıdım kampanyası çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  Bu bağlamda başlattığımız okur- yazarlık seferberliği çalışmalarının ilk dönemi 5 Şubat- 15 Mayıs 2018 tarihleri arasını kapsamaktadır. Seferberlik kapsamında 5- 19 Şubat 2018 tarihleri arasında Vakfıkebir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak ilçede okuma- yazma bilmeyenlerin tespiti için gerekli olan alan tarama çalışmaları ile etkin duyuru ve tanıtım kampanyalarına başladık.” Dedi.
“TÜM RESMİ KURUM VE STK’LARDAN DA DESTEK BEKLİYORUZ”
Müdürü Yüksek; “Okuma- yazma seferberliği çalışmalarına ilçede bulunan resmi kurum ve kuruluşlarla sivil toplum örgütlerinden de destek beklediklerini belirten Yüksek, kursların 5 Mart 2018 tarihinde başlayıp, 11 Mayıs 2018 tarihinde sona ereceğinin altını çizdi. Açılacak olan okuma- yazma kurslarında ise ilçe genelinde bulunan ilköğretim okullarındaki sınıf öğretmenleri görevlendirilecek. Seferberlik kapsamında okuma yazma bilmeyen vatandaşların ilk önce 120 saatlik birinci kademe yetişkin okuma yazma kurslarına katılmaları sağlanarak okur- yazar hale getirilecek; daha sonra 180 saatlik ikinci kademe yetişkin okuma- yazma kurslarına yönlendirilmeleri sağlanacak. Böylelikle hedefimiz ilçemizdeki okuma yazma bilmeyen herkesin okuma yazma öğrenmesi ve bu sayede ilçemizdeki okuma yazma oranının yükseltilmesi olacaktır. Bu vesileyle gerek merkeze uzak mahallelerimizde, gerek ise ilçe merkezimizde okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımızın Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Vatandaşlarımızı Halk Eğitim Merkezimize gelerek okuma-yazma kurslarına yazılmaya davet ediyorum.” Dedi.