Vakfıkebir Atatürk Ortaokulunda 2016-2017 eğitim-öğretim yılı öğrenci meclisi başkanlık seçimleri yoğun bir seçim çalışmasının ardından yapıldı.

Vakfıkebir Atatürk Ortaokulunda Okul başkanlık seçimleri için aday olan 12 öğrenci yaptıkları seçim propaganda çalışmaları ile gerçek seçimleri aratmadılar. Okulun Rehber Öğretmeni Osman Yılmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi.
“DEMOKRASİ EĞİTİMİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİNİ SERGİLEDİK”
Yılmaz; “Okulumuzda demokrasi eğitiminin güzel bir örneği olarak "Öğrenci Meclisi Başkanlık Seçimleri" yapıldı. Öğrenci meclisi başkanlığına aday olan öğrencilerimiz 1 hafta boyunca seçim propagandalarını yaptılar. Sınıfları tek tek ziyaret ederek projelerini anlattılar. Okulumuzun çeşitli yerlerine seçim sloganlarını asarak oylarını arttırmaya çalıştılar. Seçimler öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi. Oy pusulaları ve sandıkları ile tam bir seçim ortamı oluşturuldu. Öğrencilerimizin oy kullanırken oldukça heyecanlı oldukları gözlendi. Osman Yılmaz öğrenci başkanlık seçimleri ile ilgili sözlerine şöyle devam etti. Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 13.01.2004 tarihinde imzalanan protokolle uygulamaya konulan “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” kapsamında, Eylül 2004 tarih ve 2564 sayılı Tebliğler Dergisi’nde yayımlanan “Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri” yönergesi doğrultusunda okulumuz Atatürk Ortaokulu’nda “Okul Öğrenci Meclisi Başkanlığı” seçimi yapılmıştır.” Diyerek sözlerini tamamladı.
Vakfıkebir Atatürk Ortaokulu Öğrenci Meclisi Başkanlık seçimleri, gerçek seçimleri aratmadı. 12 aday arasında en çok oyu alan 8/B sınıf öğrencisi Ezgi Öykü Birinci Okul Temsilcisi seçildi. Okulda demokrasi kültürünü geliştirmek amacıyla yapılan seçimlerde, öğrenciler gruplar halinde sandık başına giderek oylarını kullandılar. Sandık kurulları oluşturuldu, oy pusulaları basıldı, sandıklara oylar atıldı. Seçimler sonucu başkanlığa 8-B Sınıfından Ezgi Öykü Birinci seçilirken yardımcılığına ise, Ahmet Fahri Şirin seçildi.