Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne bağlı Kur'an kurslarında ‘Kur’an Eğitimi ve Öğretimi’ gören 4-6 yaş arası minik öğrenciler için Akçaabat Sera Gölü'ne gezi ve piknik etkinliği düzenlendi.


 
İlçe Müftülüğü’ne bağlı Kur’an Kurslarında ‘Okul Öncesi Dönem Din Eğitimi Projesi’ çerçevesinde ‘Kur’an Eğitimi ve Öğretimi’ gören 4-6 yaş arası minik öğrenciler için sosyal etkinlikler kapsamında Akçaabat Sera Gölü'ne düzenlenen gezi ve açık alan etkinliğinde minikler aileleri, hocaları ve arkadaşlarıyla birlikte piknik yapmanın ve doyasıya eğlenmenin keyfini yaşadılar.
 
Çocukların sağlıklı büyümeleri, bedensel ve psikolojik gelişimlerine olumlu katkı sağlanmasının amaçlandığı etkinlikle ilgili İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, “Yavrularımızı ahlaki güzellikler etrafında rûhen ve bedenen sağlıklı neferler olarak yetiştirerek topluma kazandırmak ve geleceğe hazırlamak müftülüğümüzün en büyük hedefi, hatta idealidir. Müftülüğümüzün farklı kurs ve sınıflarında ders gören 115 yavrumuz, son derece elverişli bir alanda, Akçaabat'a bağlı Sera Gölü piknik alanında hep birlikte etkinlikte bulundukları ve eğlendikleri bir gün geçirdiler. Biz bu faaliyetlerin en az ders kadar önemli olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bu yaştaki öğrencilerin hayatı oyun etrafında şekillenmekte, eğlenerek öğrenmektedirler. Bundan sonra da bu tür sosyal faaliyetleri devam ettirmeyi planlıyoruz. Etkinlikte emeği geçen Kur'an kursu öğreticilerimize ve öğrencilerimizin ailelerine, bilhassa sosyal ve kültürel faaliyetlerde desteklerini esirgemeyen Vakfıkebir Belediyemize, onun değerli başkanına, onun şahsında diğer görevlilerimize teşekkür ediyorum. Allah Teâlâ gayretlerini, hizmetlerini mükafatlandırsın” dedi.
 
Kur’an kursu öğreticilerinin refakatinde düzenlenen ve miniklerin annelerinin de iştirak ettikleri etkinliğe, İlçe Müftülüğü’ne bağlı Merkez Kur’an Kursu, Kirazlık Mahallesi Kur’an Kursu ve Yalıköy Mahallesi Kur’an Kurslarında ‘Okul Öncesi Dönem Din Eğitimi Projesi’ çerçevesinde ‘Kur’an Eğitimi ve Öğretimi’ gören 4-6 yaş arası 115 öğrenci katıldı.