Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, hasta ziyaretleri kapsamında hasta ve engelli vatandaşları ziyaretlerine devam ediyor.


 
İlçe merkezi ile mahallelerinde yaşayan hasta ve engelli vatandaşlarla onların yakınlarına, moral ve manevi destek amacıyla ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, "manevi rehberlik kapsamında hastalarımıza moral vermek, onlara yalnız olmadıklarını göstermek, şifa dilemek amacıyla bu ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Onlara dua ediyoruz, dualarını alıyoruz." dedi.
 
Hz. Peygamberin uygulamalarında hasta olanları, diri olanları, hatta ölü olanları bile ziyaret olduğunu ifade eden Müftü Köksal, "Her ziyaret insana verilen değerin göstergesi olması bakımından önemlidir. Sağlık afiyetle yaşam sürdürenlerin; eş, dost, akraba, arkadaş kabilinden ziyaret edilmesi, birlik ve beraberliğe dayanışmaya ve kaynaşmaya vesile olması itibariyle Allah'ı memnun eder. Sılairahim denen şey de budur. Hasta olmayan yaşlı ve kimsesizlere muhtaç oldukları ilgiyi göstererek ziyaretle yalnızlıklarını gidermek, hastayı ziyaret etmek kadar değerlidir. Peygamberimiz (sav), hastayı ziyaret etmenin değerini Allah’ı ziyaret etmekle sembolleştirmiş ve büyük mükafatın celbine vesile olacağını bildirmiştir. Hastalığa müptela olanların farkına vararak, ziyaretle onları memnun etmek, sağlığı yerinde olanların imtihanıdır. Sağlığın kıymetini idrak edebilmenin en kolay ve somut şeklidir. " ifadelerini kullandı.
 
İlçe Vaizi Osman Öztürk, Murakıp Ömer Çınar ve ilgili mahallede görevli cami görevlisinin de iştirakiyle, hasta ve engelli vatandaşlara yönelik ziyaret programı dahilinde, son altı ayda farklı mahallelerden 50 hasta ve engellinin ziyaret edildiğini ifade eden İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, kendisinin de içinde bulunduğu bir ekiple gerçekleştirilen ziyaretlerinin yanısıra, müftülük bünyesinde hizmet veren Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nda görevli din görevlileri tarafından, kadın ve erkeklerden müteşekkil iki ayrı ekiple hastanede yatan palyatif hastaların her hafta, servislerde yatan hastaların da 15 günde bir ziyaret edildiğini belirtti.
 
Ziyarette, kendilerine gösterilen yakın ilgiden oldukça memnun kalan hastalar, engelli vatandaşlar ve yakınları, uygulamadan duydukları memnuniyetten ötürü İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal ve beraberindekilere teşekkür ettiler.