Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, müftülük bünyesindeki Kur'an kurslarında 'Kur'an Eğitimi ve Öğretimi' gören 4-6 yaş arası bir grup öğrenci ile birlikte kurum amirlerini ziyaret etti.



Vakfıkebir İlçe Müftülüğü’ne bağlı Kur’an Kurslarında, 'Okul Öncesi Dönem Din Eğitimi Projesi' çerçevesinde 'Kur'an Eğitimi ve Öğretimi' gören toplam109 öğrenciyi temsîlen bir grup öğrenci ve bu öğrencilere refakat eden Kur'an kursu öğreticileri ve din görevlileri ile birlikte gerçekleştirilen ziyaretler, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta'nın makamında ziyaret edilmesiyle başladı. Kaymakam Mesut Yakuta ile görüşme halinde bulunan İlçe Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu ile İlçe Jandarma Komutanı Bekir Gündüz'ü de aynı anda görme imkanı bulan  öğrencileri sevgi ve tevazu ile karşılayıp bağrına basan ve onlarla yakından ilgilenen Kaymakam Mesut Yakuta'ya arkadaşları adına bir öğrenci hediye takdim ederken bir başka öğrenci de ortak duygularını ifade ettikleri bir mektubu sundu. Daha önce öğrencileri eğitim öğretim gördükleri sınıflarında ziyaret ederek öğrencilerin genel durumu ve devam eden eğitim öğretimle ilgili İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal'dan bilgi alan Kaymakam Yakuta, iâde-i ziyaret olarak adlandırdığı miniklerin bu ziyaretinden oldukça memnun kaldığını belirterek, İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal ve beraberindekilere teşekkür etti, öğrencilere de başarılar diledi. Toplu hatıra fotoğrafının ardından Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz'i de odasında ziyaret eden ilçe müftüsü ve beraberindeki miniklerin ziyaretleri, Cumhuriyet savcıları Emre Okur, İbrahim Özçelik ve Songül Altıparmak'ı makamlarında ziyaretleriyle devam etti.



Daha sonra Malmüdürü Ali Sevim, İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, İlçe Nüfus Müdürü Gülüzar Ocak makamlarında ziyaret edildi.
Belediye Başkanlığını ziyarette, Başkan Muhammet Balta'nın ilçe dışında bulunması dolayısıyla Başkan Yardımcısı Ahmet Salih Birincioğlu tarafından karşılanan ziyaretçi grubu daha sonra İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Remziye Kuleyin ve  İlçe Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Turupçu'yu ziyaret ettiler.
Ziyaretlerde görülmeye değer ilgi, sevgi ve tevazu ile karşılanan miniklere kurum amirleri şeker, çikolata, meyve suyu ve kek ikramında bulundular.
Ziyaretlerle ilgili bilgilendirmede bulunan İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal; "Diyanet İşleri Başkanlığımız, 2013 yılından itibaren okul öncesi din eğitimi kapsamında, 4-6 yaş Kur'an Kurslarını, yaş sınırı bulunmayan yaygın eğitimin önemli bir parçası olarak halkımızın hizmetine sundu. Vakfıkebir İlçe Müftülüğü olarak Kur’an kurslarında yürütülen yaygın din eğitimi hizmetinden toplumun tüm kesimlerinin etkin ve verimli bir şekilde yararlanabilmesini sağlamak için, 2014-2015 yılından itibaren 4-6 Yaş Grubu kursları açarak bu önemli hizmeti yerelde halkımıza sunmaya, körpe dimağları Kur'an'la buluşturmaya çalıştık. Bu yıl bu alanda dördüncü yılımız, tecrübe kazandık, yenilenmeye ve değişime olan ihtiyacı dikkate alarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yaştaki çocuklarımız için son derece önemi haiz husus değerler eğitimidir. Yani Kur'an'ın tasvirini yaptığı insan modelini benimsetme eğitimidir. Çocuklarımız bu hafta yardımlaşma ve ikram konusunu; ikram etmek için çok şeye sahip olmak gerekmediğini, küçük şeylerle de gönül alınabileceğini öğrendiler. Sembolik bir armağan takdimiyle başta Kaymakamımız olmak üzere diğer büyüklerimizi hem tanıdılar hem de öğrendiklerini yaşama imkanı buldular. Geleceğimiz olan çocuklarımıza, onların fedakar öğreticilerine ve çocuklarımızın ailelerine teşekkür ediyorum. Bu ziyaretlerin gerçekleşmesinde müsaadesini esirgemeyen ve büyük bir muhabbetle öğrencilerimizi karşılayan sayın Kaymakamımıza ve ziyaretlerimizin her aşamasında ev sahibi konumunda bulunan bütün birimlerdeki idareci ve çalışanlara sağladıkları sıcak ortamdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
109 ÖĞRENCİ EĞİTİM-ÖĞRETİM GÖRÜYOR
Vakfıkebir İlçe Müftülüğü’ne bağlı Merkez Kur’an Kursu’nda 5 sınıf, Kirazlık Mahallesi Kur'an Kursunda 2 sınıf, Yalıköy Mahallesi Kur'an Kursunda 1 sınıf olmak üzere toplam 8 sınıfta 109 öğrenci, ilçe müftülüğü bünyesinde açılan kurslarda 'Okul Öncesi Dönem Din Eğitimi Projesi' çerçevesinde 'Kur'an Eğitimi ve Öğretimi' görüyor.