3 gün süren 6. Vakfıkebir Ekmek Kültür ve Sanat Festivali boyunca bölge insanıyla bir araya gelme fırsatı yakalayan TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta'ya karşı bölge insanı tarafından yoğun ilgi gösterildi.



6. Ekmek Kültür ve Sanat Festivali boyunca düzenlenen etkinliklere katılma fırsatı yakalayan TBMM Çevre Komisyon Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta'ya karşı bölge halkı tarafından yoğun ilgi gösterildi. Bölge halkı tarafından yoğun ilgi ile karşılaşan Milletvekili Balta, gördüğü ilgi karşısında duyarsız kalmayarak bütün vatandaşlarla hasret gidererek hasbihal oldu.
Büyükliman yöresinin merkezi konumunda bulunan Vakfıkebir ilçesinde yapılan Ekmek Festivali, 11 yıl sonra yapılmasına rağmen Vakfıkebir ilçesi başta olmak üzere bölgeyi bir araya toplamayı başardı. İlçenin bir araya toplanmasında AK Parti Milletvekili Muhammet Balta ve Vakfıkebir İlçe Başkanı Muhammet Balta’ya teşekkür eden yöre halkı, yıllardır özlemini çektikleri festivale kavuştukları için emeği geçenlere teşekkür ettiler.
"BÜYÜKLİMAN BİR BÜTÜNDÜR BİRBİRİNDEN AYRILMAZ"
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ise, “Bu güzel nimeti ön plana çıkartarak, ekmeğimizi dünyaya tanıtmak amacıyla yapılmış olan bu festival için emek veren, gayret gösteren herkesi kutluyorum dedi. Milletvekili Balta, Vakfıkebir ekmeği marka olmuştur. Bu şehir sadece ekmeği ile değil, Büyük Vakıf adıyla da dünyada tanınmıştır. Vakfıkebir'imizin turizm yönünden gelişmesi lazımdır. Bu festivaller ilçeyi ve bölgeyi her yönüyle tanıtmak, geliştirmek açısından da büyük önem taşımaktadır. Ekmeğimizin coğrafi işareti olması lazımdı. Verilen 3 yıllık mücadelenin ardından coğrafi işaret alındı. Bu da bu büyüklükteki bir ekmeğin ana vatanının Vakfıkebir olduğunun tescillenmesi demektir. Vakfıkebir'imize hayırlı olsun."  6. Vakfıkebir Ekmek Kültür ve Sanat Festivali tüm bölgeyi kucaklayan bir festival olmuştur. Büyükliman Havzasındaki 5 ilçeyi birbirinden ayırmak mümkün değildir. Büyükliman bir bütündür birbirinden ayrılmaz. Sadece bu 5 ilçenin isimleri farklıdır. Genel anlamda hepsi bir bütünün parçasıdır. Festival boyunca Büyükliman Havzasından ve dışarından Vakfıkebir ilçemize gelen bütün vatandaşlarımızın yoğun ilgisi haliyle bizleri mutlu etmiştir.  Demek ki insanımıza bir değer kattık ki onlarda bizlere karşı ilgilerini, sevgilerini ve saygılarını esirgemiyorlar. Bizlere karşı gösterilen bu ilgiden dolayı tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Her zaman bölge insanımızın dertleriyle ve sıkıntıları ile uğraşmaya, elimizden geldiği kadar onlara yardımcı olmaya devam edeceğiz dedi.