Diyanet İşleri Başkanlığı’nca yürütülen Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi çerçevesinde, Beşikdüzü İlçe Müftülüğü'ne bağlı olarak Kültür Merkezi Kız Kur'an Kursu'nda eğitim öğretim gören 4-6 yaş grubu öğrencilerden Kur’an-ı Kerim’e geçen 4'ü kız, biri erkek olmak üzere 5 minik öğrenci için özel bir program düzenlendi.

06 Ocak 2016 Cuma günü saat 10.00'da Kültür Merkezi Kız Kur'an Kursu'nda düzenlenen bu özel programa miniklerin velileri de iştirak etti. 3 ay gibi kısa bir zaman içerisinde Elif-Bâ cüzünü başarı ile bitirip Kur’an-ı Kerim’e geçen öğrencilerin bu anlamlı gününde, öğrenci velilerine hitaben kısa bir konuşma yapan Kur'an Kursu Öğreticisi Ayşe Çelik, “Sevgili Peygamberimiz (s.a.v): ‘Sizin en hayırlınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir' buyuruyor. Başka bir hadisi şeriflerinde ise; 'Kur'an okuyunuz. Çünkü Kur'an, kıyamet gününde kendisini okuyanlara şefaatçi olarak gelecektir' diye ifade ediyor. Kur’an’dan nasibini almamış vicdanlar kararmaya mahkumdur. Çünkü Kur’an, aklın nûru, kalbin cilâsı, rûhun hayatı, gönlümüzün mîrâcı ve her derdin ilacıdır. Bizler de bu inançla, bu minik kalpleri Kur’an’la doldurmak için çalışıyor, gayret ediyoruz. Cenâb-ı Hakk yavrularımızı ve cümlemizi Kur'an’ın nurlu yolundan ayırmasın. O’nun hizmetinde bulunabilmeyi, ona sahip çıkabilmeyi cümlemize nasip eylesin. Ellerimizi, evlerimizi, gönüllerimizi Kur’an’sız bırakmasın inşaallah.” şeklinde konuştu.
Ayşe Çelik ayrıca, kursta verilen eğitim öğretimin kalıcı olabilmesi için ailelerin çocuklarına gerekli ilgiyi göstermeleri ve onlara daha fazla zaman ayırmaları gerektiğini de vurguladı.
Minik öğrenciler için özel olarak hazırlanan pastanın kesimi ve öğrencilere ikramının ardından program dua ile sona erdi.
Beşikdüzü İlçe Müftülüğü'ne bağlı Kültür Merkezi Kız Kur'an Kursu'nda, 4-6 yaş arası 25 minik öğrenci eğitim öğretim görüyor.