KOSGEB tarafından verilen ve binlerce esnafın başvuru yaptığı faizsiz krediyi kullanan esnaflara müjdeli haber Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifinden geldi.

KOSGEB tarafından verilen ilk yıl ödemesiz sonrasında 24 ay vadeli sıfır faizli krediyi kullanan esnafların Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifinden kredi kullanamayacakları belirtilmişti.
“KOSGEB KREDİSİ KULLANAN ESNAFA MÜJDE”
Vakfıkebir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Topaloğlu KOSGEB Kredisi kullanan esnaflarımızı rahatlatacak müjdeyi açıkladı.
Başkan Topaloğlu; “KOSGEB Kredisi kullanan esnaflarımız, Esnaf Kefaletten Kredi kullanılmasını engelleyen yasanın Bakanlar kurulu kararı ile önümüzdeki günlerde kaldırılacağı müjdesi bölge toplantısında bizlere söylendi. Artık KOSGEB Kredisi kullanan esnafın Esnaf Kefaletten kredi kullanamama durumu ortadan kaldırılıyor. Esnafımıza can simit’i olarak verilen KOSGEB kredisini alan esnafımız Esnaf Kefaletten Kredi çekemeyince bu engel yüzünden krediden vazgeçme noktasına gelen esnafımız için çok olumlu bir haber olmuştur. KOSGEB Kredisinin yanı sıra Esnaf Kefalet Kooperatifinden de kredi verilmesi esnafımızın sıkıntılarına ve piyasaların daha çok canlanmasına vesile olacaktır. Sorunun çözülmesi esnafımızın menfaatleri doğrultusunda büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Konu ile ilgili büyük hassasiyet gösteren yetkililere esnaflarımız adına teşekkür ediyoruz.” Dedi.