Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal başarılı çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek Vakfıkebir Müftülüğünde bugüne kadar gerçekleştirilemeyeni başararak ilklere imza atmaya devam ediyor. 



Vakfıkebir İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, ilçenin değişik yerlerinde görev yapmış emekli imamları unutmadı. Köksal, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle eski imamları sabah kahvaltısında bir araya getirerek bu anlamlı günde onları unutmadı. Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir dizi etkinlik yapan Vakfıkebir İlçe Müftülüğü, ilçenin değişik yerlerinde görev yapmış olan emekli imamları kahvaltıda buluşturdu.
“VAKFIKEBİR MÜFTÜLÜĞÜNDE BİR İLK”
Vakfıkebir ilçe Müftüsü Hüseyin Köksal, Vakfıkebir ilçe Müftülüğü bünyesinde bugüne kadar görev yapan emekli din görevlilerini bir araya getirerek bir kahvaltı programı ile kendilerini onure etmek adına kendilerine birde plaket takdim ederek bugüne kadar yapılamayanı başardı.  Kahvaltı programında bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal şunları söyledi.
Müftü Köksal; “Bu kurulda din hizmetlerinde emeğiniz geçti. İlçemizdeki din hizmetlerinin geçmişten bu güne gelmesinde emekleriniz inkâr edilemez. Devletin belirlemiş olduğu kanuna göre de hukuken emekli oldunuz ama fiilen çalışıyorsunuz. Bu vesile ile imamların emekliliği yoktur. Bunun bilinci ile hocalarımızla senede bir defada olsa bir araya gelerek onlarla sohbet etmek ve haspihal olmak istiyoruz. Bugüne kadar planladığımız fakat 4 yıldan beri bir türlü gerçekleştiremediğimiz bir düşüncemizdi. Bu düşüncemizi bu yıl gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonra her yıl camiler ve din görevlileri haftasında bugün olduğu gibi gelecek yıllarda da bu programları gerçekleştireceğiz. İstişareler yapıp konuşacağız, dertleşeceğiz inşallah. Bu gün ilk olması vesilesi ile belki eksikliklerimiz olabilir. Gelecek içinde bir hazırlık yapmış olduk. Ulaşabildiğimiz hocalarımıza ulaşabildik. Çok az sayıda hocamıza ulaşamadık. Aramızda olamayan hocalarımızın bir kısmının işi dolayısı ile gelemedi, bir kısmı da il dışında olduğu için toplantımıza katılamadılar. Biz sizlerin telefonlarınızdan bir arşiv oluşturduk. Bu arşivden maksadımız. Bizi ilgilendiren, kurumu ilgilendiren, arkadaşlarımızın sevinçli ve acı günlerinde sizleri bilgilendirmek. Bu çalışma bir başlangıçtır. Bu çalışmalarımızı daha da genişleterek daha fazla kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Biz bugünün anısına sizlere birer plaket vererek sizleri unutmadığımızın bir simgesi olması vesilesi ile bu küçük takdimde bulunuyoruz. İmamlık vazifesinin manevi değerinin başka bir vazife ile ölçülemeyeceğini belirten Köksal, imamlık mesleğinin zor olduğu kadar manevi değerinin de yüksek bir vazife olduğunu söyledi. Köksal, "Bugün burada emekli din adamlarını bir arada görmek bizleri son derece mutlu etti. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Vakfıkebir İlçesinin çeşitli camilerinde görev yapıp emekli olan imamlar yapılan organizasyondan son derece memnun olduklarını ve bu organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Müftü Hüseyin Köksal’ı tebrik ettiklerini ifade ederek teşekkür ettiler.