Vakfıkebir ilçesi Büyükliman İlkokulu öğretmenlerinden, Türk Eğitim-Sen Sendikası Vakfıkebir Şube Başkanı Ahmet Kocaman 37 yıllık meslek hayatına son noktayı koydu.
 
“KOCA ÇINAR 37 YIL SONRA VEDA ETTİ”
Vakfıkebir ilçesinin en deneyimli, tecrübeli ve adalet anlayışından asla taviz vermeyen dik duruşu ile herkese örnek olan eğitimcilerinden biri olan Ahmet Kocaman; “Çarşıbaşı ilçesi Yavuzköy'de 1956 yılında doğdu. İlkokulu köyünde bitirdi. Öğretmen okulu sınavlarına 1968 yılında girdi. Orta Okul ile Liseyi o zamanki adı ile Beşikdüzü Kız Öğretmen Okul'unu kazanarak okudu. Lise 1'e başlarken yapılan sınavı kazanarak okulun fen bölümünde okumaya hak kazandım. ( Gündüzlü Karma Kısım) sonradan Öğretmen Lise'sinden 1976 yılında lise mezunu olarak mezun oldu.  Ancak, Öğretmen okulunda okurken o zamanın iktidarı öğretmen okullarını öğretmen lisesine dönüştürmesi sonucu büyük hüsran yaşayarak Öğretmen okulları genel müdürü Mustafa Üstündağ tarafından 3.sınıfta bütün derslerden kendilerini sınav yaptılar ve öğretmen olarak mezun olacakları okuldan lise mezunu bir öğrenci olarak mezun oldular. Üniversite sınavlarına girdi ve Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı Giresun Eğitim Enstitüsünü kazandı ve 1979 yılında buradan mezun oldu. 1979 yılında öğretmen olarak Sinop-Durağan ilçesi Beybükü/ Kurthasan Mahallesindeki ilkokula atandı. Buradan ilk rotasyon ile Gaziantep iline atandı. Gaziantep ilinde bir kaç okulda çalıştı. Daha sonra tayini Trabzon ili Vakfıkebir ilçesi Karatepe İlkokuluna çıktı. Burada 14 yıl görev yaptıktan sonra Vakfıkebir ilçe merkezindeki çeşitli okullarda görev yaptı. 37 yılın son 16 yılını Büyükliman İlk-Ortaokulunda tamamladı. 2016 yılının haziran ayından itibaren emekliye ayrıldı.  Görev yaptığı 37 yıllık süre içerisinde çalıştığı okullarda idarecilik görevlerinde bulundu. Öğretmenlik yıllarının İlk 10 yılı içerisinde hangi ödüller varsa hepsini alarak büyük bir başarıya imza attı. Öğretmenlik yıllarının son 10 yılını Türk Eğitim-Sen ilçe temsilciliği ve aynı zamanda Trabzon İl, Genel merkez ve Kamu-Sen üst kurul delegeliği görevlerinde bulundu.
 
Büyükliman İlkokulu Okul Müdürü Halim Şahin veda yemeğinde yaptığı konuşmada; “Ben inanıyorum ki aktif olarak mesai içinde olmasa bile Sayın Ahmet Kocaman her zaman Büyükliman Okulu için fahri olarak hizmet etmeye devam edecektir. Kendisine yeni hayatında sağlıklı mutlu güzel günler geçirmesini temenni ediyorum” dedi.
 
Ahmet Kocaman ise yaptığı kısa konuşmada; " Ülkeme hizmet etmek için çıktığım bu kutsal yolda sizlerle yolumuz ayrılıyor, bunu demek istemezdim. Bizler bıraktığımız izlerle vatanımızda barış içerisinde, sevgi içinde birlikte yaşayacağız diye düşünüyorum. Başta Milli Eğitim Müdürümüze, Okul Müdürümüze, Milli Eğitim camiamıza ve hepinize teşekkür ediyorum" dedi.
 
 
Milli Eğitim camiasında 37 yıl hizmet veren Ahmet Kocaman, son görev yaptığı Büyükliman ilkokulundaki öğretmen arkadaşları ve idareciler tarafından kendisi adına düzenlenen veda yemeğinde okul Müdürü Halim Şahin tarafından bir plaketle onurlandırılarak meslek hayatına son noktayı koydu.  Veda yemeğinde zaman zaman duygulu anlar yaşandı.