CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, Büyükliman Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı basın açıklamasında Vakfıkebir’de bir vizyon sorununun olduğunu iddia etti.
 


CHP Vakfıkebir İlçe yönetim kurulu üyeleri ile bir likte yaptığı basın açıklamasında, “15 yıllık AKP iktidarı döneminde Vakfıkebir İlçesi’nde 6 bin kişinin 1.432.12 TL olan açlık sınırının altında yaşadığına vurgu yapan Keskin, “Geriye kalan nüfusun % 90’ı da 4.665.04 TL olan yoksulluk sınırındadır” dedi.
İlçede çiftçinin umudu, alın teri, ekmeği ve emeğinin fındık olduğuna dikkat çeken Keskin, fındık bahçelerinin çiftçinin bankalara olan borçlarından dolayı icra yoluyla satışa çıkarıldığını, fındık üreticisinin sahipsiz kaldığını iddia etti.
 
“GENÇLER VE ESNAF GELECEĞE GÜVENLE BAKAMIYOR”
AKP döneminde ilçede hayvancılığın bittiğinin ve bir litre sütün bir litre su fiyatına satıldığının altını çizen Keskin, “Gençlerimize sahip çıkan yok. 15- 24 yaş arası yaklaşık bin kişi iş bulamıyor, geleceğe güvenle bakamıyor” şeklinde konuştu. Piyasadaki durgunluk ve artan borçların esnafı zorladığına da vurgu yapan Keskin, “Sel felaketinde zarara uğrayan 17 esnafımızın mağduriyeti giderilmedi. CHP olarak halkımızdan isteğimiz, kendi esnafına sahip çıkması, her türlü alışverişini, alışveriş merkezleri yerine ilçemiz esnafından yapmasıdır. 15 Yıllık AKP iktidarında ilçemiz sosyal, kültürel, ekonomik, alanlarındaki hizmetlerde de çok mağdur edilmiştir” ifadelerini kullandı.
 
“ÜÇ MAHALLE DIŞINDAKİ YOLLARDAN HİÇ GEÇMEDİNİZ Mi?”
OSB, liman ve turizme yönelik tesislerin olmazsa olmazları olduğuna işaret eden Keskin, OSB konusunda 15 yıldır üretilen sadece boş vaatler olduğuna, yaklaşık üç yılını tamamlamış belediye yönetiminin de bir iki proje dışında hala vaatten başka bir başarısının olmadığına vurgu yaptı. Başkan Keskin, Belediye Başkanı ve etrafındaki çıkar gruplarının pembe tablolar çizerek çalışmaların yeterli olduğu anlamında açıklamalar yapmalarını da eleştirerek, “10 yılda yapılamayacak beton yol yapılmış. İlçe halkı sizin gibi düşünmüyor, bu açıklamalara da üzülüyor. Yolu beton dökülen üç mahalle dışındaki mahallelerimizin yollarından hiç geçmediniz mi?” diye sordu.
 
“VAKFIKEBİR’DE BİR VİZYON SORUNU VAR”
Sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında da; bir iki okulun tiyatro çalışmasına desteği, bir okulun çevre duvarını, bir okulun zemin ve çatı onarımını koskoca Büyükliman havzasının merkezi, yıldızı bir ilçe için yeterli görüyorlar. Son yirmi yılın en büyük başarısı olarak sunuyorlar. Biz,  “MYO artık üniversite olsun” diyoruz. Onlar bir okulun çatısındaki onarımı, bir okulun çevre düzenlemesini eğitime destek olarak anlatıyorlar. Biz diyoruz ki “Karadağ’a Turistik tesisler yapalım”, gençlerimiz oralarda çalışsın. Onlar Karadağ’la ilgili olarak; yolları greyderle taramayı yeterli görüyorlar. Vakfıkebir’de bir vizyon sorununun olduğunu iddia eden Keskin, “Her fırsatta söylüyoruz, bıkmadan usanmadan söylemeye devam edeceğiz. Belediyemizde ve AKP yöneticilerimizde bir vizyon sorunu var.  Büyük düşünemiyorlar. Vakfıkebir’e bu kadarı yetmez, Bunu anlamıyorlar.  Bu sözünü ettiğiniz şeyler “rutin” hizmetlerdir. Bizim hizmetten anladığımız; ortaya bir eser koymaktır” dedi.
 
“BELEDİYE BAŞKANIMIZ SADECE ZAMAN KAZANIYOR”
Keskin açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Belediye Başkanımız bir yıl önce OSB için; 2016 yılı sonuna kadar hazırlıklar tamamlanacak ve ihaleye çıkılacak demişti. Bu süreyi umutla bekledik. Anladık ki Sayın Belediye Başkanımız sadece zaman kazanıyor.
Geçen açıklamamızda 2016 bütçesinde Vakfıkebir OSB yok dediK, Kıyamet koptu. Biz de merak ettik, Ticaret Sanayi Bakanlığından bilgiyi aldık. 2016 yılında Vakfıkebir OSB’ye ayrılan bütçe sadece beş bin liradır.  Anlaşılan o ki AKP Vakfıkebir’i dikkate almıyor. Gidişattan, bu ayak sürtmeden artık çok ciddi endişe duyuyoruz. Yoksa OSB’yi yapmama düşünceniz mi var? Buradan uyarıyoruz.  İş oraya gidiyor.  Sakın ha! 15 Yıllık AKP hükümetinin ilçemize faturası açlık, yoksulluk, borç, işsizlik, mutsuzluktur”