Kemaliye Mahallesinde Kemaliye yolu olarak bilinen ve okulların ana yolu olan, ayrıca Yıldız, Düzlük ve İlyaslı Mahallelerinin grup yolu yol güzergahının yapımına başlandı.



Vakfıkebir Kemaliye Yolu ile ilgili olarak gazetemizde bir süre önce yayınladığımız, okul yollarımızın yapımı ile ilgili olarak Vakfıkebir Belediyesi gerekli duyarlılığı göstererek Kemaliye yolunun yapımına başladı. Mahalle sakinleri ve veliler “Çocuklarımız bozuk asfalt ve çamurun içinden okula gidiyor. Fazla bir şey istemiyoruz ve sadece yol istiyoruz. Biz çocuklarımızı okutalım diye uğraşıyoruz. Bize yardımcı olsunlar. Köylerimizin yolları merkezden daha iyi” demişlerdi.
“VATANDAŞLARIN TALEBİNE DUYARSIZ KALINMADI”
Daha önce çöken ve bozulan yol güzergâhının yapılması için vatandaşlar talepte bulunmuşlardı. Vatandaşların taleplerine duyarsız kalmayarak, bu sorununu çözmek için girişimde bulunan Belediye Başkanı Muhammet Balta, şimdi de bu okul yolunun çamurdan kurtarılması için gerekli çalışmaları başlattı.
“YAPACAĞIMIZ BÜTÜN ÇALIŞMALAR BİR PLAN, PROJE ve PROGRAM DAHİLİNDEDİR”
Öğrenciler, veliler, öğretmenler ve bu bölgede oturan vatandaşlardan gelen talebi değerlendiren Belediye Başkanı Muhammet Balta, yapılan incelemeden sonra yolun asfaltlanmasını istedi. Bunun üzerine çalışmalara başlayan belediye ekipleri, yağışlı havalarda sık sık bozulan, çamurlaşan bu yolda kazıma, sertleştirme, alt yapı çalışmalarını tamamlayarak asfaltlanması için hazırlanmasına başladı.
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta yapılan çalışma ile ilgili olarak şunları söyledi. “Kemaliye yolu için hazırladığımız projenin onaydan geçmesi ile birlikte bu bölgedeki çalışmalara hız verdik. En kısa sürede bitirilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Hava şartlarına bağlı olarak çalışmalarımız devam etmektedir. Ayrıca ilçeye bağlı birçok yerleşim merkezinde, mahallesinde kanalizasyon, su ve yol çalışmaları devam ediyor. Diğer okul yolları ve mahallelerdeki eksikliklerin giderilmesi için yoğun çalışmalara başlayacaklarını söyledi.” Başkan Balta, Bütün çalışmalarımız bir program dahilinde gerçekleştirilecek çalışmalardır. Gelişi güzel hizmet etmektense yaptığımız işleri plan, proje ve program dahilinde, alt yapı çalışmalarını da tamamlayarak en güzel ve eksiksiz bir şekilde yaparak tamamlamayı hedefliyoruz. Verdiğimiz bütün sözlerin arkasındayız. Halkımızdan biraz sabır bekliyoruz. Bizlerden beklentilerin farkındayız. Vakfıkebir halkı hizmetlerin en iyisine layıktır. Bu eksikliklerin çoğunun mahalle muhtarları ve saha görevlileri ile saptandığına dikkat çeken başkan İlçenin kalkınması, daha çok hizmet getirilmesi için gerekli girişimleri ve projeleri yaparak talepte bulunduklarını söyledi.