Bir süredir tedavi gördüğü KTÜ Tıp Fakültesi Farabi ve Araştırma Hastane’sinde 14.04.2017 Cuma günü yaşam savaşını kaybeden Büyükliman Postası Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ekrem Kamburoğlu 15.04.2017 Cumartesi günü dualarla uğurlandı.


 
Ani ölümüyle ailesini ve basın camiasını yasa boğan Gazeteci Ekrem Kamburoğlu, Vakfıkebir Merkez Yeni Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Tarlacık Mahallesi’ndeki Aile Kabristanlığı’na defnedildi. Kamburoğlu’nun cenazesine ailesi ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta ve Salih Cora, Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut, siyasi parti ve STÖ temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.


 
EKREM KAMBUROĞLUKİMDİR?
1954 Yılında Vakfıkebir İlçesi Kıranköy Mahallesinde dünyaya geldi. Annesi tam bir Osmanlı kadını ev hanımı Saadet Hanım Babası hem Vakfıkebir ilçesinin hemde Trabzon ilinin tanınmış otoriter siyasetçilerinden demokrat parti il kurucusu ve başkanı, Doğru Yol Partisi İl Kurucusu ve Başkanı Avukat Mustafa Kamburoğlu’nun en büyük oğludur. 6 kardeşi olan Kamburoğlu,  İlkokulu babasının öğretmen olduğu dönemlerde Ankara da ve Vakfıkebir de okudu. Ortaokulu Vakfıkebir de tamamladıktan sonra eğitime devam etmeyerek Trabzon da 1972 yılında iş hayatına atılarak genç yaşta kırtasiye dükkanı açtı. Askere gidene kadar bu işyerini çalıştırdı. Askerlik dolayısı ile işyerini satmak zorunda kaldı. Askerden dönüşte belirli bir süre babasının Avukatlık bürosunda arzuhalcilik yaptı. 1979 yılında eşi Melahat hanımla evlendi ve bu evlilikte 2 oğlu, 1 kızı dünyaya geldi. 1978 yılında tekrar iş hayatına geri dönüş yaparak Vakfıkebir ilçesinde 40 yıla yakın matbaa sektöründe hizmet verdi. Gazetecilik sektörünün de önde gelen ismi olan Ekrem Kamburoğlu, Vakfıkebir Postası Gazetesi, Hürses Gazetesi ve Büyükliman Postası Gazetesi adında gazeteleri çıkarttı. Sarı Basın Kartına sahip olan Kamburoğlu ayrıca Trabzonspor Divan Kurulu üyesi idi. Çalışkan, disiplinli, adaletli, haklının ve mazlumun daima yanında yer alan bir şahsiyetti. Kendi düşüncelerini, fikirlerini içinden geçtiği gibi insanların yüzüne karşı söyleme cesareti gösterebilen ender kişilerden birisi idi. Babasının siyaset de bulunduğu dönemde kendiside siyasete girerek Doğru Yol Partisi Trabzon il yönetiminde ve Vakfıkebir İlçe yönetiminde uzun yıllar siyaset yaptı.