Vakfıkebir Eğitin Birsen üyeleri, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Uygulama Oteli) “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle düzenlenen sabah kahvaltısında bir araya geldiler.



Sabah kahvaltısına İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Samin Aksoy, Eğitim Birsen İl Başkanı Mehmet Kara, Vakfıkebir İlçe Başkanı Şuayip Eyüboğlu ve öğretmenler katıldı. 
 
"ONLAR BÜTÜN BİR TOPLUMA DAYANAK, KORUNAK, SIĞINAK OLMUŞLARDIR."
Kahvaltı sonrasında sendika üyelerine seslenen İl Başkanı Mehmet Kara; Kadınlarımız, anne, eş, kardeş sorumluluğuyla ailenin ve toplumun, ağır çalışma koşullarının yükünü omuzlamakta, şimdi de sosyal çözülmeyle hızlanan ahlakî çöküşle devam eden, tacizin, şiddetin, terör ve savaşın ağır yükü altında bedel ödemektedirler dedi.
Kara; 1857 yılından beri, özellikle çalışan kadınların sosyal, kültürel ve özlük haklarına ilişkin sorunlarını gündeme getirip çeşitli platformlarda konuşmak için fırsat olmuş, fakat çoğu söz bir nutuk olarak kalmış veya temenniden öte gitmemiştir.
Kültür ve medeniyet değerlerimiz, kadına cenneti ayaklar altına serecek yücelikte değer vermiştir. Onlar bütün bir topluma dayanak, korunak, sığınak olmuşlardır. Kucaklarında sadece çocuklarını değil, onlarla birlikte aklı, anlayışı, şefkati, fedakârlığı büyütmüşlerdir. Biz, toplum gerçekliğimizi kadın erkek çatışması üzerine değil, sevgi ve saygıya dayalı yardımlaşma ve dayanışma üzerine kurmuşuzdur. Hak ve özgürlük ihlallerinin eşi görülmedik seviyelerde sürdüğü dünyamızda en çok mağdur olanlar kadınlar olmuştur, olmaktadır. Savaşların ilk ve çaresiz mağdurları da yine çocuklarıyla birlikte önce kadınlardır.
Emeğe, insana, kültüre, değerlere her zaman önem veren Eğitim-Bir-Sen olarak, toplumun temel taşı olarak gördüğümüz kadınlarımızın daha iyi çalışma şartlarına kavuşmaları başta olmak üzere, onlara daha saygın, huzurlu, verimli bir konum ve ortam sağlayacak düzenlemelerin yapılmasını arzu ve talep ediyoruz. Bu bağlamda kadına yönelik şiddet ve tacize karşı daha etkili ve caydırıcı mücadele edilmelidir. Dedi.
 
"HER BAŞARILI ERKEĞİN ARKASINDA BİR KADIN VARDIR"
 8 Mart Dünya kadınlar gününün her yıl artan bir oranda kutlandığını belirten Kaymakam Mesut Yakuta; kadınların ellerinin değdiği her şeyin güzelleştiğini ve kendileri için ne yapsak az olduğunu belirterek her başarılı erkeğin arkasında bir kadın olduğunun altını çizdi.
Hem dinimizde hem de kültürümüzde kadına çok değer verildiğini ve Cennet annelerin ayağının altında olduğunu ifade eden kaymakam Yakuta; yine Türk kültüründe devletimizin kurtuluşunda ve kuruluşunda kadınlarımız büyük bir emek harcadığını ve kadınlarımızın padişahların arkasındaki yerlerini aldığını biliyoruz. Ulu Önder Atatürk’te dünyada ilk olarak kadınlara seçme ve seçilme hakkını vermiştir. Ama hala günümüzde toplumlumuzda kadın cinayetleri konuşuluyor. Bunlar tamamen dinimiz İslami benimsemeyen insanların eseri. Buradaki, bayan öğretmenlerimiz ya anne ya da anne adayı ve bir öğretmensiniz. Eğitim ya ailede ya da okulda oluyor. Sizler yapacağınız güzel çalışmalarla çocuklarımızı güzel eğiterek bu konuların değerini onlara anlatarak bu sorunu çözeceksiniz. Başta şehit anneleri olmak üzere tün annelerin 8 Mart dünya kadınlar günü kutlu olsun. Dedi.