AK Parti Vakfıkebir İlçe Danışma Meclisi toplantısında konuşan AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, “15 Temmuz’u Hep Birlikte Başarısız Kıldık” dedi.

AK Parti Vakfıkebir olağan ilçe danışma meclisi Ocak Ayı toplantısı Vakfıkebir Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu yaptığı açılış konuşmasında, çok zor bir 2016 yılı geçirdiklerinin altını çizerek Türkiye’nin bir İstiklal Mücadelesi verdiğine, bunun mücadelesine de hep birlikte ortak olduklarına vurgu yaptı.


 
“15 TEMMUZ’U HEP BİRLİKTE BAŞARISIZ KILDIK”
FETÖ Terör Örgütü ve hain işbirlikçilerinin 15 Temmuz 2016’daki başarısız darbe girişimine atıfta bulunan İlçe Başkanı İskenderoğlu, “Birlik ve beraberlik içinde, Vakfıkebir’deki siz 4.224 üyemizle, 15 Temmuz günü hain darbe girişimi karşısında tüm Türkiye’de olduğu gibi Vakfıkebir’de de gece sabaha kadar günlerce, vatanını seven, birlik ve beraberliği savunan insanlarla omuz omuza nöbet tutarak birlikte, beraberlik içinde bir İstiklal mücadelesi verdik. Ama bitmedi; hepiniz görüyorsunuz, tüm dünya üzerimize geliyor, Haçlı Seferleri devam ediyor.  Sadece dışarıdan değil, içerdeki hainlerle birlikte bizi yıpratmak, diz çöktürmek için üzerimize geliyorlar. Ama biz nasıl 15 Temmuz’da bunun karşısında yine de bunların üstesinden geleceğiz” dedi. Referandumda muhalefet partilerinden birinin özellikle hayır oyu vereceğini sosyal medya üzerinden, gerek yazılı, gerekse görsel medya üzerinden söylemlerde bulunduğuna dikkat çeken İlçe Başkanı İskenderoğlu, “Biz vatan için mücadele edeceğiz. Biz vatanın bütünlüğü için mücadele edeceğiz. O yüzden de hep beraber evet oyu kullanacağız. Onlar terör örgütleriyle beraber hareket edeceklerse onların bileceği iş. Çünkü biz bunları daha önce de yaşadık, daha önce de gördük.  Gezi olaylarında Atatürk’ün posteriyle terörist posterinin yan yana asıldığını gördük” şeklinde konuştu.
 
“BİR SSK İSTASYONU İÇİN ÇOK ELEŞTİRİLDİK”
Bir taraftan iç ve dış hainlere karşı mücadele yaparken de boş durmadıklarını ve yatırımlara yoğun bir şekilde devam ettiklerini hatırlatan İskenderoğlu, “Bu konuda yüzümüzü asla kara çıkartmayan Belediye Başkanımıza, sayın milletvekillerimize buradan tekrar teşekkür etmek istiyorum. Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a tekrar teşekkür etmek istiyorum. Çünkü Türkiye O’nların sayesinde yatırım gördüler. Vakfıkebir, milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımız sayesinde yatırım gördü. Önümüzdeki günler çok daha güzel olacak. Belediye Başkanımızın girişimleri sonucu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliği ile yüzme havuzu projemizi hayata geçireceğiz. Ayrıca yine Belediye Başkanımız kaliteli bir hamle ile Vakfıkebir’deki harabe haldeki oteli ihale etti ve sezona yetişecek.  Artık birçok şeyin alt yapısını tamamlamış bulunuyoruz. Adliye sarayı ile ilgili sorun da çözüldü. İnşallah 2017 yatırım programı içinde bölge adliyesini Vakfıkebir’e kazandıracağız. Vakfıkebir’de bir SSK İstasyonu açısından çok eleştirildik. Bir büro, içinde iki tane çalışanı olan bir istasyon açısından çok eleştirildik. Ama bunu eleştirenler, beş ilçemize hizmet verecek olan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bünyesindeki Sosyal Hizmet Merkezi’ni görmezden geliyorlar” dedi. İlçe Başkanı İskenderoğlu konuşmasının son bölümünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hainlere hitaben söylediği, “Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, Bayrağımızı indiremeyeceksiniz, vatanımızı parçalayamayacaksınız, Devletimizi yıkamayacaksınız, ezanlarımızı susturamayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu halka boyunduruk vuramayacaksınız” şeklindeki sözlerini de hatırlattı.


 
BALTA: “BİZ BİR NEFERİZ”
Danışma meclisi toplantısında konuşan Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, selamlama konuşmasının ardından katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, “Eğer bir başarı varsa bu, teşkilatımızın bize verdiği güçle beraberdir. Gerçekten bizlere büyük bir destek var. Bu desteğin, bu beklentinin ağırlığı altında eziliyoruz ve üstesinden gelebilmek için de gece- gündüz çalışıyoruz” dedi. İlçe teşkilatının her kademesiyle tam bir uyum içinde olduklarının altını çizen Balta, “İnsanlarımızın taleplerine zaman zaman yetişemesek de bizlere kırılmadıklarını, üzülmediklerini, küsmediklerini gördükçe şevkimiz daha da artıyor, sorumluluğumuz daha da büyüyor. Asıl başarı onlarındır; biz bir neferiz ve koşuyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
“YÜCE ALLAH’I MAHCUP ETMEMEK ADINA ÇALIŞIYORUZ”
Teşkilatımız, insanlarımız bizi buraya layık gördü ve ilçemizi AK Parti Belediyeciliği ile birleştirdi. Bunun bilincindeyiz. Sabahlara karşı rüyamda belediyenin işleri ile uğraşıyorum. Bu gerçekten bir sorumluluktur. Bizlere inandınız, bu arkadaş başaracak dediniz, sizleri mahcup etmemek adına büyük çaba harcıyorum. Vakfıkebir’e mahcup olmamak, bizlere bu görevi nasip eden Yüce Allah’ı mahcup etmemek adına bütün gayretlerimizi sarf ediyoruz. Allah muvaffak eyler ve İnşallah bizi utandırmaz.
Teşkilatımıza ve İlçe Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Eğer bir övgü varsa onların sayesinde bu övgüyü hak ediyoruz” dedi.
 
“YAPAMADIKLARIMIZI DEĞİL, YAPTIKLARIMIZI ELEŞTİRİYORLAR”
2016 yılında yaptıklarını da hatırlatan Belediye Başkanı Muhammet Balta, “Vakfıkebir’de 2016 yılı içersinde 40 bin metreküp beton yol döktük. Bu yaklaşık 50 Km. yola tekabül eder. Sadece Büyükşehir’imizin asfalt programında bir gecikme oldu, 3500- 4000 ton asfalt dökebildik ve geri kalanını sezon sonuna bıraktık. Yalıköy’de ve diğer dört mahallede devam eden kanalizasyon ve su çalışmaları kapsamında 6 milyonluk yatırım bitme aşamasına geldi ve son rötuşları yapılıyor. Ayrıca Belediye olarak bir Fol Deresi Projemiz vardı. Yaptık, bitirdik, şimdi şunu söylüyorlar: Çok mu acelesi vardı diyorlar. Bir tane sokak yaptık, efendim neden bu sokak? Kimler yaşıyor bu sokakta? Çocuklarımız çamurdan okula gidemiyordu, planladık yaptık, efendim torpilli insanların sokağı yapılıyor denildi. Ancak şundan sevinçliyim; yapılamayanları değil, yaptıklarımızı eleştiriyorlar. Bunun üzerine vatandaş da ne yapıldığını görüyor ve gelip teşekkür ediyor. Aslında yapılanları belediye başkanı olarak ben de yeterli bulmuyorum; çünkü daha büyük hayallerin peşindeyim. Kamu yatırımları adına ne söz vermişsek yapmaya çalışıyoruz. Ancak şu gerçeği de ifade etmek istiyorum: Sosyal medya üzerinden ilçemizle ilgili olumsuz yorum yapanların tamamının dışarıda yaşıyor olması çok düşündürücü. Bunların devamı olan ve yaklaşık 60 milyon TL tutarındaki projelerimizin yapımına da devam ediliyor ve bittiğinde özellikle Trabzon eski yolu Vakfıkebir’in bir gerdanlığı olacak” şeklinde konuştu.