Vakfıkebir Devlet Hastanesinde görev süreleri biten yönetici kadrolarına yeni atamalar yapıldı ve Hastane Müdürü olarak atanan Yahya Sağıroğlu görevine başladı.



Şırnak Habur Gümrük Saymanlık Müdürü iken Vakfıkebir Devlet Hastanesi Müdürü olarak ataması yapılan Yahya Sağıroğlu görevine başladı. Vakfıkebir Devlet Hastanesinde İdari ve Mali İşler Müdürü olarak göreve başlayan Yahya Sağıroğlu yaptığı açıklamada; “Sağlıklı olmak her bireyin hakkı, bu konuda insanımıza faydalı olabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret edeceğiz. Doğup büyüdüğüm ilçemdeki ve bu coğrafyada yaşayan insanlara hizmet verecek olmaktan dolayı son derece heyecanlı ve mutluyum.  Vakfıkebir İlçesine ve Büyükliman havzasına en güzel hizmetleri sunmayı hedefliyoruz. Vakfıkebir Devlet hastanesinin gelişmesi ve daha da büyümesi için üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yapacağını söyleyen Sağıroğlu sözlerine şöyle devam etti.  Amaçlarının insanları sağlığına kavuşturmak ve onları mutlu etmek olduğunu ifade ederek, "Vakfıkebir gibi tarihi geçmişi güçlü ve güzel bir ilçenin hastanesine atanmaktan son derece mutluyum. Tüm Hastane çalışanları ile birlikte Büyükliman havzasında yaşayan vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek için çaba harcayacağız. Hastalarımıza sağlık hizmeti sunarken de insan haklarına saygılı, hasta ve çalışan memnuniyetini en yüksek düzeyde tutma gayreti içinde olacağız. Görevimiz süresince elimizden geldiği kadar hastane hizmetlerini daha verimli, daha aktif ve daha kaliteli hale getireceğiz. Hastanemize gelen her vatandaşımızın sağlık hizmetini tam manasıyla alarak evine sağlıklı ve huzurlu dönmesini sağlayacağız. Ayrıca bu göreve bizi layık gören büyüklerimize şükranlarımı ve saygılarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.“ Dedi.
Bizlerde Büyükliman Postası Gazetesi ve Matbaası olarak yeni göreve başlayan İdari ve Mali İşler Müdürü Sayın Yahya Sağıroğlu’na Hoş geldiniz der, Yeni görevinde başarılar dileriz.
YAHYA SAĞIROĞLU KİMDİR?
1969 Yılında Vakfıkebir ilçesinde doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Vakfıkebir de tamamladı. 1988 yılında Çevre Sağlığı Teknisyeni olarak Sağlık Bakanlığında göreve başladı. 2000 yılında Sağlık Bakanlığının açmış olduğu görevde yükselme sınavında başarı sağlayarak Çanakkale Biga Devlet Hastanesine Sayman olarak atandı. 2001 yılında Maliye Bakanlığı Giresun İl Sağlık Müdürlüğü Saymanlık Müdür Yardımcısı olarak atandı. 6 yıl Saymanlık Müdür vekilliği yaptı. Ardından 6 yıl Trabzon Muhasebe Müdür Yardımcılığı, 3 yıl Kalkandere Malmüdürlüğü yaptı. 2017 yılında Şırnak İli Habur Gümrük Saymanlık Müdürü olarak atandı. Halen bu görevi sürdürmekte iken 29.01.2018 tarihinde Vakfıkebir Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü olarak ataması yapılarak göreve başladı. Sağıroğlu Evli ve 2 çocuk babasıdır.